4 σωτήριες συνήθειες που σε γλυτώνουν από τις ναυτίες - AllYou.gr

Search

4 σωτήριες συνήθειες που σε γλυτώνουν από τις ναυτίες


Όταν έχεις επιβιβαστεί για το ταξίδι της εγκυμοσύνης.

04 Ιουνίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Σίγουρα δεν είναι το πιο σοβαρό σύμπτωμα που μπορεί να σου τύχει όταν μείνεις έγκυος, είναι όμως ένα από τα πιο ενοχλητικά. 

Έτσι με το καλημέρα σας έρχονται οι ναυτίες και σε βρίσκουν και σε οδηγούν πάραυτα στο λουτρό. Μαζί του θα μοιραστείς πολλά πρωινά της κύησής σου. 

Δεν χρειάζεται όμως να κάνεις απλά υπομονή. Μπορείς να κάνεις και κάτι πιο δραστικό για να δεις αποτέλεσμα: 

1. Μην τρως πολύ, μην μένεις άφαγη. Και στις δύο περιπτώσεις ο οργανισμός σου θα αντιδράσει. Πριν κοιμηθείς, φάε κάτι ελαφρύ, ένα γιαουρτάκι με φρούτα ή λίγα δημητριακά με γάλα. 

2. Ενυδάτωνε τον οργανισμό σου με νερό και κρύους χυμούς, ει δυνατόν με παγάκια. Στο νερό μπορείς να προσθέτεις φέτες λεμονιού, ενώ το τσάι με λίγο τριμμένο τζίντζερ είναι το καλύτερο για την περιίπτωσή σου. 

3. Πες όχι στα ζεστά φαγητά- επιδεινώνουν τις ναυτίες. Εκτός από τα καυτερά ή τα τηγανητά φαγητά, εντόπισε ποια άλλα μπορεί να σε ενοχλούν και απόφυγέ τα.
 
4. Να κοιμάσαι καλά και να ξεκουράζεσαι. Αφενός χρειάζεσαι ενέργεια όταν έρθει το μωρό, αφετέρου η κούραση αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιδείνωσης των ναυτιών.  Ακολούθησε το allyou στο Instagram!