4 πράγματα που θέλεις να ξέρεις για τις γόνιμες μέρες σου - AllYou.gr

Search

4 πράγματα που θέλεις να ξέρεις για τις γόνιμες μέρες σου


Εάν είσαι ψυχολογικά έτοιμη να κάνεις μωρό.

02 Ιουνίου 2018
Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Κάποιες γυναίκες το αφήνουν απλά να έρθει. Όταν έρθει. Κάποιες άλλες το προσπαθούν, δυσκολεύονται, παιδεύονται, τα καταφέρνουν ή όχι.

Υπάρχουν και εκείνες που το βάζουν στο πρόγραμμα. «Βάζουμε μπρος για μωρό» λέμε και όσο απλοϊκή κι αν ακούγεται αυτή τη φράση, κρύβει μια αλήθεια μέσα της. 

Εάν νιώθεις έτοιμη για το επόμενο, μεγάλο βήμα στη ζωή σου, το πρώτο πράγμα που σου προτείνω να κάνεις είναι να κλείσεις ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο σου. Εκείνος είναι ο πλέον αρμόδιος να πει σε σένα και στον σύντροφό σου ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνετε και θα σας δώσει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες. 

Υπάρχουν όμως και ορισμένα βασικά, αλλά ουδόλου αυτονόητα, πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις:

1. Η ωορρηξία συμβαίνει περίπου στη μέση του εμμηνορροϊκού κύκλου, δηλαδή, γύρω στις 10 με 16 μέρες πριν από την έναρξη της επόμενης περιόδου. 

2. Τα σημάδια της ωορρηξίας μπορεί να είναι: Αλλαγή στις κολπικές εκκρίσεις (πιο λεπτές και ελαστικές) και μεταβολή στη θερμοκρασία του σώματος, αλλά και ευαισθησία στο στήθος, φούσκωμα, αυξημένη σεξουαλική διάθεση.

3. Η σεξουαλική επαφή καλό είναι να γίνεται τακτικά, κάθε 2-3 μέρες, σε όλη τη διάρκεια του μήνα. (νάτο αυτό που λέγαμε "βάζω μπρος")

4.Πολλές φορές το υπερβολικό άγχος για το εάν θα τα καταφέρεις, εάν θα συλλάβεις, ποιες είναι οι γόνιμες μέρες, και το «έλα να το κάνουμε τώρα, η μέρα είναι η σωστή» είναι ικανά να μπλοκάρουν τόσο εσένα όσο και τον σύντροφό σου. Απαλλάξου από το άγχος, αφέσου, απόλαυσε τον έρωτα και μετά να είσαι σίγουρη, εάν και εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις υγείας, ότι σύντομα θα πάρεις στην αγκαλιά σου τον καρπό του έρωτά σου.

Έτσι δεν πρέπει να γεννιούνται τα παιδιά ή κάνω λάθος;
 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!