Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Έγκυος και εθισμένη στη σοκολάτα, πάει; 

Να γιατί να μην στερηθείς τη διατροφική σου αμαρτία.



Κάνεις throwback στις καλύτερες στιγμές της ζωής σου και δεν υπάρχει σχεδόν καμία που να μην περιλαμβάνει έστω και ένα μικρό κομματάκι σοκολάτας. Απλά τη λατρεύεις.

Μέχρι που έμαθες ότι είσαι έγκυος. Και καταχάρηκες. Και σκέφτηκες να το γιορτάσεις με μια μεγάλη λαχταριστή σοκολάτα αμυγδάλου. Θα είναι άραγε η τελευταία μέχρι να γεννήσεις;

Δεν χρειάζεται να στερηθείς τη σοκολάτα στην εγκυμοσύνη. Αυτό που σίγουρα πρέπει να προσέξεις είναι η υπερκατανάλωσή της καθώς δεν θα θες να πάρεις πολλά παραπάνω κιλά αλλά και η τυχόν αντικατάσταση μιας υγιούς ισορροπημένης διατροφής με σοκολατένιες λιχουδιές. 

Και εάν σκέφτεσαι ότι η μαύρη είναι και η πιο υγιεινή, ναι, ισχύει, αλλά έχει και περισσότερη καφεϊνη. Αν πίνεις δηλαδή και ένα καφεδάκι την ημέρα, όπως σου έχει επιτρέψει να κάνεις ο γιατρός σου, μάλλον έχεις έναν ακόμα λόγο να περιορίσεις την ποσότητα. 

Κι ας μην ξεχνάμε και τον διαβήτη κύησης, έτσι; Ποια θέλει να το πάθει;

Εξάλλου, το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής σου θα έρθει σε λίγους μήνες. Τρυφερή διαπίστωση που σίγουρα δεν σου κόβει τις λιγούρες.  

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός