Πότε πρέπει να κάνεις το τεστ εγκυμοσύνης; - AllYou.gr

Search

Πότε πρέπει να κάνεις το τεστ εγκυμοσύνης;

Η καθυστέρηση δεν αρκεί. 

19 Δεκεμβρίου 2014

Μερικές ημέρες καθυστέρηση δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι είστε έγκυος, καθώς μπορεί να οφείλονται σε πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με την ορμονική ισορροπία σας, με την ψυχολογία σας ή ακόμα και με τον καιρό!

Πότε όμως πρέπει να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης; Όταν εκτός από καθυστέρηση, συνυπάρχουν 1 ή και περισσότερα από τα παρακάτω σημάδια:

Πρησμένο στήθος: Είναι συχνό φαινόμενο στις έγκυες, να αισθάνονται το στήθος τους πρησμένο και ευερέθιστο, σε φάσεις του κύκλου τους που δεν περιμένουν περίοδο.

Ναυτία: Μπορεί να ονομάζεται πρωινή ναυτία, συνήθως όμως υπάρχει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εάν έχετε μία ναυτία λοιπόν που επιμένει, και έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιας ίωσης, τότε καλό θα ήταν να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης.

Πόνοι-Κράμπες: Οι σπόνδυλοι της μέσης ανοίγουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα να αρχίσετε να νιώθετε τους πρώτους πόνους. Επίσης, οι κράμπες χαμηλά στην κοιλιά που επιμένουν, ίσως αποτελούν ένα πρώτο σημάδι εγκυμοσύνης.

Αλλαγές στη διατροφή: Κάποτε τρελαινόσασταν για γλυκά, τώρα ούτε θέλετε να τα βλέπετε! Έχετε ξαφνικές έντονες επιθυμίες, για φαγητά που άλλοτε δεν τα τρώγατε και πολύ...

Συχνοουρία: Θέλετε να πηγαίνετε στην τουαλέτα, πιο συχνά από ότι παλιά; Εάν δεν έχετε άλλα συμπτώματα, όπως τσούξιμο που υποδηλώνει μία ενεργή ουρολοίμωξη, τότε ίσως θα πρέπει να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης.

Σταγόνες αίματος: Παρατηρήσατε ξαφνικά μερικές σταγόνες αίματος, ενώ κανονικά δεν περιμένατε περίοδο; Ίσως ευθύνεται η εμφύτευση του εμβρύου στη μήτρα, οπότε καλό θα ήταν να κάνετε το τεστ.

Άσχημη διάθεση: Ζαλάδες, τάση για λιποθυμία, κυκλοθυμική διάθεση, ακόμα και δέκατα, είναι μερικά από τα σημάδια που θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν, για να επισκεφθείτε το πλησιέστερο φαρμακείο...

Από τον δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργό Γυναικολόγο, Ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Πηγή: http://familylife.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY TIPS

Τι τρώνε τα μοντέλα της Victoria’s Secret για να έχουν καθαρή επιδερμίδα

Όταν περπατάς στον πιο σημαντικό fashion show, πρέπει το δέρμα σου να είναι άψογο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Να γιατί ερωτευόμαστε

Νέα έρευνα έρχεται να μας αποκαλύψει τη μυστική συνταγή του έρωτα.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να γιατί πρέπει να λες καθημερινά "ναι" στους ξηρούς καρπούς

Μην αφήνεις εκτός του μενού σου τα φουντούκια, τα καρύδια, τα φιστίκια... Υπάρχουν λόγοι!
DO IT YOURSELF

3 τρόποι να φορέσεις ένα λεοπάρ παλτό

Κάνε statement με τις εμφανίσεις σου φορώντας αυτό το παλτό
BEAUTY TIPS

6 φυσικοί τρόποι να αποκτήσεις πλούσια φρύδια

Τα προϊόντα που θα σου προσφέρουν τα φρύδια που πάντα ήθελες!
ΥΓΕΙΑ

Να γιατί δεν πρέπει να οδηγείς με ανοιχτό παράθυρο

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά αυτή η συνήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία σου.