Πότε πρέπει να κάνεις το τεστ εγκυμοσύνης; - AllYou.gr

Search

Πότε πρέπει να κάνεις το τεστ εγκυμοσύνης;

Η καθυστέρηση δεν αρκεί. 

19 Δεκεμβρίου 2014

Μερικές ημέρες καθυστέρηση δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι είστε έγκυος, καθώς μπορεί να οφείλονται σε πολλούς λόγους που έχουν να κάνουν με την ορμονική ισορροπία σας, με την ψυχολογία σας ή ακόμα και με τον καιρό!

Πότε όμως πρέπει να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης; Όταν εκτός από καθυστέρηση, συνυπάρχουν 1 ή και περισσότερα από τα παρακάτω σημάδια:

Πρησμένο στήθος: Είναι συχνό φαινόμενο στις έγκυες, να αισθάνονται το στήθος τους πρησμένο και ευερέθιστο, σε φάσεις του κύκλου τους που δεν περιμένουν περίοδο.

Ναυτία: Μπορεί να ονομάζεται πρωινή ναυτία, συνήθως όμως υπάρχει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εάν έχετε μία ναυτία λοιπόν που επιμένει, και έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιας ίωσης, τότε καλό θα ήταν να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης.

Πόνοι-Κράμπες: Οι σπόνδυλοι της μέσης ανοίγουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με αποτέλεσμα να αρχίσετε να νιώθετε τους πρώτους πόνους. Επίσης, οι κράμπες χαμηλά στην κοιλιά που επιμένουν, ίσως αποτελούν ένα πρώτο σημάδι εγκυμοσύνης.

Αλλαγές στη διατροφή: Κάποτε τρελαινόσασταν για γλυκά, τώρα ούτε θέλετε να τα βλέπετε! Έχετε ξαφνικές έντονες επιθυμίες, για φαγητά που άλλοτε δεν τα τρώγατε και πολύ...

Συχνοουρία: Θέλετε να πηγαίνετε στην τουαλέτα, πιο συχνά από ότι παλιά; Εάν δεν έχετε άλλα συμπτώματα, όπως τσούξιμο που υποδηλώνει μία ενεργή ουρολοίμωξη, τότε ίσως θα πρέπει να κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης.

Σταγόνες αίματος: Παρατηρήσατε ξαφνικά μερικές σταγόνες αίματος, ενώ κανονικά δεν περιμένατε περίοδο; Ίσως ευθύνεται η εμφύτευση του εμβρύου στη μήτρα, οπότε καλό θα ήταν να κάνετε το τεστ.

Άσχημη διάθεση: Ζαλάδες, τάση για λιποθυμία, κυκλοθυμική διάθεση, ακόμα και δέκατα, είναι μερικά από τα σημάδια που θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν, για να επισκεφθείτε το πλησιέστερο φαρμακείο...

Από τον δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργό Γυναικολόγο, Ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Πηγή: http://familylife.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τελικά πρέπει να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού;

Ώρα να σου λυθεί η απορία και να ξέρεις αν πρέπει υπάρχουν λόγοι να αφήσεις κάτω το ποτήρι.
FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.
ΜΟΔΑ

Eυαισθητοποίησε για τον καρκίνο του μαστού μέσα από την εμφάνιση σου!

Μπορείς με ένα ντύσιμο ή αξεσουάρ, να θυμίσεις πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.
DO IT YOURSELF

2 diy συνταγές για λαμπερά μαλλιά

Πώς να αποκτήσεις μεταξένια μαλλιά στο λεπτό!