Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Θέλεις να γίνεις μάνα; Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να συλλάβεις!

Ο συγχρονισμός είναι το παν.


Μαρία Μυλωνά

Τα σπερματοζωάρια μπορούν να ζήσουν για δύο έως τρεις ημέρες, αλλά το αυγό είναι περίπου μόνο για 12 έως 24 ώρες. Για να να αυξήσετε την πιθανότητα σύλληψης, είναι σημαντικό να έχετε σεξουαλική επαφή περισσότερο από μία φορά γύρω από το χρόνο της ωορρηξίας. Μια καλή προσέγγιση είναι να κάνετε σεξ μία έως δύο ημέρες πριν από την ωορρηξία και πάλι την ημέρα που έχετε ωορρηξία. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι υγιή τα σπερματοζωάρια που περιμένουν στη σάλπιγγα, όταν ένα ωάριο απελευθερώνεται.

Φυσικά, πότε ακριβώς μια γυναίκα έχει ωορρηξία δεν είναι αποσαφηνισμένο. Όλα εξαρτώνται από το μήκος του εμμηνορροϊκού κύκλου σας. Μια γυναίκα έχει ωορρηξία συνήθως περίπου 14 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο της – όχι στα μέσα του κύκλου, όπως είναι ευρέως διαδεδομένη. Εάν έχετε ένα κύκλο 28 ημερών, η οποία είναι ο μέσος όρος, τότε θα έχετε ωορρηξία στη μέση της διάρκειας του κύκλου σας. Αλλά εάν έχετε ένα κύκλο 35 ήμερων , θα έχετε ωορρηξία γύρω από την 21η ημέρα, όχι τη 17η ημέρα.

Από τον Παναγιώτη Πολύζο, επιστημονικό συνεργάτη & σύμβουλο εμβρυομητρικής ιατρικής στο μαιευτήριο Ιασώ

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα