"Μπορώ να πίνω ένα ποτηράκι κρασί καθημερινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;" - AllYou.gr

Search

"Μπορώ να πίνω ένα ποτηράκι κρασί καθημερινά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;"

Ο ειδικός απαντά.

23 Ιανουαρίου 2015

Οι 9 μήνες της εγκυμοσύνης, είναι μία χαρμόσυνη αλλά παράλληλα κουραστική περίοδος για την γυναίκα.

Καλείται να αλλάξει τις συνήθειές της και τον τρόπο ζωής της, ενώ παράλληλα θα βιώσει πολλές αλλαγές τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχολογία της.

Μία από τις πρώτες απαγορεύσεις που καλείται να υπηρετήσει, είναι το αλκοόλ. Τελικά απαγορεύεται δια ροπάλου ή μπορούν να γίνουν και κάποιες εξαιρέσεις;

Τι συμβαίνει όταν πίνουμε αλκοόλ;

Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε τρώμε, έτσι και όταν πίνουμε αλκοόλ ουσιαστικά το «μοιραζόμαστε» με το παιδί μας, καθώς μεταφέρεται μέσω του πλακούντα. Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ και μάλιστα από γυναίκες που δεν γνώριζαν ότι ήταν έγκυες, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες για την υγεία του παιδιού, όπως το Εμβρυϊκό Σύνδρομο Αλκοόλης, όπου το παιδί μπορεί να γεννηθεί με νοητική υστέρηση, χαμηλό βάρος, προβλήματα στην καρδιά κ.α.

Δηλαδή δεν επιτρέπεται ούτε ένα ποτήρι;

Δεν μπορεί να καθοριστεί κάποιος γενικός κανόνας, για το «ασφαλές όριο» κατανάλωσης αλκοόλ από μία έγκυο και αυτό επειδή κάθε γυναίκα, άρα και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Σε περιπτώσεις κυήσεων υψηλού κινδύνου, απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση το αλκοόλ. Σε περιπτώσεις που η κύηση βαίνει καλώς και δεν υπάρχουν επιπλοκές, τότε ο γιατρός σας μπορεί να σας επιτρέψει ένα μικρό ποτηράκι κρασί μία φορά την εβδομάδα. Καλό θα ήταν, κατά το πρώτο 3μηνο της εγκυμοσύνης, να αποφύγετε εντελώς το αλκοόλ, καθώς το πρώτο 3μηνο είναι καθοριστικό για την ανάπτυξη του εμβρύου. Από εκεί και πέρα, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του ιατρού που σας παρακολουθεί, ο οποίος είναι ο μόνος αρμόδιος για να σας επιτρέψει ή να απαγορεύσει το οτιδήποτε.

Από τον δρ. Νίκο Ναούμ, Χειρουργό Γυναικολόγο, Ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Πηγή: http://familylife.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Υπάρχει οστεοπόρωση στα παιδιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.