Ο σύντροφός σου θέλει γιο, ενώ εσύ θέλεις κόρη; Υπάρχει (επιστημονική) εξήγηση - AllYou.gr

Search

Ο σύντροφός σου θέλει γιο, ενώ εσύ θέλεις κόρη; Υπάρχει (επιστημονική) εξήγηση

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί; 

04 Φεβρουαρίου 2015

Σύμφωνα με έρευνα Καναδών επιστημόνων του Queen's University στο Οντάριο, οι γυναίκες επιθυμούν να αποκτήσουν κόρες ενώ οι άνδρες γιους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ρωτώντας την προτίμηση 2000 ατόμων για το φύλο των παιδιών τους. Αν και οι ερευνητές περίμεναν ότι οι ερωτηθέντες δεν θα έδειχναν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, διαπίστωσαν ότι υπάρχει σημαντική τάση στην προτίμηση φύλου των μελλοντικών απογόνων.

Συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στις ακόλουθες ερωτήσεις:

* Τι φύλο θα προτιμούσατε να είναι το πρωτότοκο παιδί σας ή θέλατε, εάν ήδη έχετε παιδιά;

* Εάν είχατε περισσότερα από ένα παιδιά θα προτιμούσατε η πλειοψηφία να είναι αγόρια ή κορίτσια;

* Εάν είχατε μόνο ένα παιδί, τι φύλου θα προτιμούσατε να είναι;

* Πώς όμως εξηγείται η προτίμηση στο φύλο του παιδιού;

Η προτίμηση των ανδρών στους γιους εξηγείται με όρους εξέλιξης. Οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να διαιωνίσουν τα οικογενειακά γονίδια, εφόσον μπορούν να αποκτήσουν πολλά περισσότερα παιδιά από ότι μια γυναίκα.

Σε ότι αφορά την προτίμηση των γυναικών στα κορίτσια, οι εξηγήσεις μπορεί να είναι πολλές. Ίσως να προέρχεται από την επιθυμία τους να μοιραστούν την εμπειρία της μητρότητας, ή να θεωρούν ότι θα υπάρχει ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο μητέρας-κόρης. Ακόμη, θα μπορούσε να πηγάζει από την υπερηφάνεια που αισθάνονται για την κοινωνική και οικονομική τους ανέλιξη, με αποτέλεσμα να θέλουν να μοιραστούν με τις κόρες τους τα αγαθά που έχουν αποκτήσει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχει η τάση στους γονείς να αντλούν ικανοποίηση από τις επιτυχίες τους μέσω της επιτυχίας των παιδιών τους. Συνήθως για τους άνδρες αυτό περνά μέσα από τους γιους τους, ενώ για τις γυναίκες μέσα από τις κόρες τους.

Πηγή: http://familylife.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!