Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

8 σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρεις πριν γεννήσεις

Προετοιμάσου σωστά. 


Μαρία Μυλωνά

Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Αυτοί οι εννέα μήνες είναι γεμάτοι ευχάριστες προετοιμασίες, ψώνια για το μωρό και υπέροχα συναισθήματα. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια περίοδος που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να πάρετε ψύχραιμα και χωρίς άγχος μερικές σημαντικές αποφάσεις:

Που θα γεννήσετε. Πολλοί γυναικολόγοι συνεργάζονται με διάφορα μαιευτήρια. Σκεφτείτε ποιο σας βολεύει καλύτερα, επισκεφτείτε το και ελέγξτε αν καλύπτει τις ανάγκες σας.

Άδεια μητρότητας. Αν εργάζεστε καλό θα είναι να σκεφτείτε από τώρα πώς θα χρησιμοποιήσετε τις άδειες εγκυμοσύνης, λοχείας και μητρότητας που δικαιούστε και ενημερωθείτε για τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θηλασμός. Αν έχετε σκοπό να θηλάσετε το μωρό σας, αρχίστε από τώρα να ενημερώνεστε. Βρείτε μια μαία ή μια ειδικό θηλασμού για να σας καθοδηγήσει και προετοιμαστείτε κατάλληλα, ώστε όταν έρθει το μωράκι σας να είστε όσο γίνεται πιο έτοιμη.

Σκεφτείτε το όνομα. Μην περιμένετε να γεννηθεί το μωράκι σας. Αν γνωρίζετε το φύλο του, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε για το όνομα που θα του δώσετε.

Καισαρική ή φυσιολογικός τοκετός. Συζητήστε με τον γυναικολόγο σας και αν η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται ομαλά, προετοιμαστείτε για φυσιολογικό τοκετό. Ωστόσο καλό θα είναι να ενημερωθείτε και για τις περιπτώσεις που απαιτούνται τεχνητοί πόνοι, χρήση επισκληριδίου ή καισαρική.

Βλαστοκύτταρα. Συζητήστε με τον σύντροφο σας και αποφασίστε αν θα φυλάξετε τα βλαστοκύτταρα του μωρού σας. Ενημερωθείτε για τον τρόπο συλλογής και φύλαξης καθώς και για το κόστος αυτής της διαδικασίας.

Βοήθεια μετά τον τοκετό. Σκεφτείτε από τώρα και αποφασίστε ποιον θα θέλετε κοντά σας για να σας βοηθήσει τις πρώτες μέρες στο σπίτι με το μωρό και φυσικά ενημερώστε τους.

Επιλογή παιδιάτρου. Μην περιμένετε να γεννηθεί το μωράκι σας, αλλά ξεκινήστε να ρωτάτε φίλους και συγγενείς, ψάξτε και επιλέξτε τον παιδίατρο που θα αναλάβει το μωρό σας.

Πηγή: http://mother.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε