8 σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρεις πριν γεννήσεις - AllYou.gr

Search

8 σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να πάρεις πριν γεννήσεις

Προετοιμάσου σωστά. 

10 Φεβρουαρίου 2015

Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Αυτοί οι εννέα μήνες είναι γεμάτοι ευχάριστες προετοιμασίες, ψώνια για το μωρό και υπέροχα συναισθήματα. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια περίοδος που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να πάρετε ψύχραιμα και χωρίς άγχος μερικές σημαντικές αποφάσεις:

Που θα γεννήσετε. Πολλοί γυναικολόγοι συνεργάζονται με διάφορα μαιευτήρια. Σκεφτείτε ποιο σας βολεύει καλύτερα, επισκεφτείτε το και ελέγξτε αν καλύπτει τις ανάγκες σας.

Άδεια μητρότητας. Αν εργάζεστε καλό θα είναι να σκεφτείτε από τώρα πώς θα χρησιμοποιήσετε τις άδειες εγκυμοσύνης, λοχείας και μητρότητας που δικαιούστε και ενημερωθείτε για τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Θηλασμός. Αν έχετε σκοπό να θηλάσετε το μωρό σας, αρχίστε από τώρα να ενημερώνεστε. Βρείτε μια μαία ή μια ειδικό θηλασμού για να σας καθοδηγήσει και προετοιμαστείτε κατάλληλα, ώστε όταν έρθει το μωράκι σας να είστε όσο γίνεται πιο έτοιμη.

Σκεφτείτε το όνομα. Μην περιμένετε να γεννηθεί το μωράκι σας. Αν γνωρίζετε το φύλο του, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε για το όνομα που θα του δώσετε.

Καισαρική ή φυσιολογικός τοκετός. Συζητήστε με τον γυναικολόγο σας και αν η εγκυμοσύνη σας εξελίσσεται ομαλά, προετοιμαστείτε για φυσιολογικό τοκετό. Ωστόσο καλό θα είναι να ενημερωθείτε και για τις περιπτώσεις που απαιτούνται τεχνητοί πόνοι, χρήση επισκληριδίου ή καισαρική.

Βλαστοκύτταρα. Συζητήστε με τον σύντροφο σας και αποφασίστε αν θα φυλάξετε τα βλαστοκύτταρα του μωρού σας. Ενημερωθείτε για τον τρόπο συλλογής και φύλαξης καθώς και για το κόστος αυτής της διαδικασίας.

Βοήθεια μετά τον τοκετό. Σκεφτείτε από τώρα και αποφασίστε ποιον θα θέλετε κοντά σας για να σας βοηθήσει τις πρώτες μέρες στο σπίτι με το μωρό και φυσικά ενημερώστε τους.

Επιλογή παιδιάτρου. Μην περιμένετε να γεννηθεί το μωράκι σας, αλλά ξεκινήστε να ρωτάτε φίλους και συγγενείς, ψάξτε και επιλέξτε τον παιδίατρο που θα αναλάβει το μωρό σας.

Πηγή: http://mother.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.
ΜΟΔΑ

Eυαισθητοποίησε για τον καρκίνο του μαστού μέσα από την εμφάνιση σου!

Μπορείς με ένα ντύσιμο ή αξεσουάρ, να θυμίσεις πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.
DO IT YOURSELF

2 diy συνταγές για λαμπερά μαλλιά

Πώς να αποκτήσεις μεταξένια μαλλιά στο λεπτό!
ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνεις όταν το παιδί σου τα θέλει όλα "δικά του"

Το παιδί σου δε θέλει να μοιράζεται; Να πως πρέπει να συμπεριφερθείς.
ΣΠΙΤΙ

Αυτό είναι το απόλυτο χρώμα για το 2017

Η εταιρεία χρωμάτων Benjamin Moore έκανε έρευνα και κατέληξε στο χρώμα που πρέπει να τολμήσεις!