Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

5 μυστικά για καλύτερα... Zzzzzz στην εγκυμοσύνη

Έτσι θα κοιμάσαι σαν πουλάκι. 


Μαρία Μυλωνά

Καθώς η εγκυμοσύνη σας προχωρά και η κοιλίτσα σας ολοένα και μεγαλώνει, είναι πιθανό να αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες στο θέμα του ύπνου. Ας δούμε ορισμένες συμβουλές για να κοιμάστε… σαν πουλάκι.

1. Καθιερώστε μια ρουτίνα ύπνου. Οι ρουτίνες δεν είναι μόνο για τα μικρά παιδιά, αλλά βοηθούν πολύ και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Προσπαθήστε να κοιμάστε κάθε βράδυ περίπου την ίδια ώρα, αφού πρώτα έχετε κάνει ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

2. Πηγαίνετε για ύπνο τουλάχιστον μία ώρα μετά το τελευταίο σας γεύμα. Αν υποφέρετε από καούρες και δυσπεψίες, δεν θα πρέπει να τρώτε και κατευθείαν να ξαπλώνετε, αφού σίγουρα έτσι θα έχετε πρόβλημα. Αφήστε να περάσει αρκετή ώρα, κατά την οποία θα είστε καθιστή, πριν πάτε στο κρεβάτι.

3. Αποφύγετε τα πολλά υγρά. Η συχνοουρία είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα της εγκυμοσύνης. Αν δεν θέλετε να ξυπνάτε συνέχεια για νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα, φροντίστε να πίνετε πολλά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά να τα περιορίσετε μερικές ώρες πριν τον βραδινό ύπνο.

4. Αποφύγετε τον καφέ, το τσάι και τα αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη. Η αϋπνία είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό της εγκυμοσύνης, γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να την επιδεινώνετε πίνοντας ροφήματα που θα σας κρατούν σε εγρήγορση. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε, μην κάνετε άσχημες ή αγχωτικές σκέψεις και πηγαίνετε ήρεμη για ύπνο.

5. Να κοιμάστε στο αριστερό πλευρό. Οι γιατροί συμβουλεύουν τις εγκύους να κοιμούνται στο αριστερό πλευρό, αφού αυτή η θέση θεωρείται η καλύτερη τόσο για τις ίδιες όσο και για το μωρό. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το ειδικό μαξιλάρι εγκυμοσύνης, για να κοιμάστε πιο άνετα.

Πηγή: http://mother.gr/

 

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.