Σε στενεύουν τα παπούτσια; Μπορεί να είσαι... έγκυος - AllYou.gr

Search

Σε στενεύουν τα παπούτσια; Μπορεί να είσαι... έγκυος

...και 4 ακόμα "άγνωστα" συμπτώματα της εγκυμοσύνης. 

25 Φεβρουαρίου 2015

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική και υπέροχη περίοδος στη ζωή κάθε γυναίκας. Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι συνοδεύεται από μερικά… περίεργα συμπτώματα. Και μπορεί τα πιο γνωστά από αυτά να είναι οι λιγούρες, οι ναυτίες και τα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία της εγκύου λόγω ορμονών, υπάρχουν όμως και κάποια αλλά συμπτώματα που κανείς δε αναφέρει…

1. Παράξενα και έντονα όνειρα. Τα όνειρα κατά της διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα έντονα και με συγκεκριμένη θεματολογία. Είτε θα ονειρεύεστε ότι το μωρό σας παθαίνει κάτι κακό ( που φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί), είτε τα όνειρα σας θα είναι σεξουαλικού περιεχόμενου.

2. Έντονη φαγούρα. Καθώς το δέρμα σας τεντώνεται, λόγω των επιπλέον κιλών, θα αρχίσει να σας τραβάει, να το αισθάνεστε περισσότερο ξηρό, ενώ δεν αποκλείεται να νιώθετε και έντονη φαγούρα. Η καλή και συνεχής ενυδάτωση είναι η μόνη λύση.

3. Αμνησία. Εντάξει, δεν θα πάθατε ακριβώς αμνησία, αλλά όλο και κάτι θα ξεχνάτε ή θα δυσκολεύεστε να θυμηθείτε. Μην ανησυχείτε, μετά τον τοκετό η μνήμη σας θα επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα.

4. Δεν μου κάνουν τα παπούτσια. Σύμφωνα με έρευνες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τα πόδια της γυναίκας μεγαλώνουν με αποτέλεσμα να χρειαστεί ακόμα και να αλλάξετε νούμερο στο παπούτσι. Και προσέξτε δεν μιλάμε για το φυσιολογικό πρήξιμο των άκρων της εγκύου, αλλά για το ότι πράγματι τα πόδια σας θα μεγαλώσουν και θα παραμείνουν έτσι και μετά τον τοκετό.

5. Ρινίτιδα των εγκύων. Ένα ακόμα παράξενο σύμπτωμα που παρουσιάζεται σχεδόν στο 30% των εγκύων είναι η ρινίτιδα, δηλαδή ένα μπούκωμα της μύτης, που δυσκολεύει την αναπνοή και που πολλές φορές συνοδεύεται από έντονη καταρροή. 

Πηγή: http://mother.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΜΟΔΑ

Η νέα συλλογή matis υμνεί το σύγχρονο urban glam

Αυτή τη σεζόν, η matis προσεγγίζει τις πιο θηλυκές πτυχές του μπαρόκ και τις μετατρέπει σε υπέροχα κομμάτια και σύνολα.
INTERVIEW

Χάρις Αλεξίου: «Το συναίσθημα φυλακίζουμε μέσα μας, όχι τα γεγονότα»

Η δική μας, η μοναδική Χαρούλα. Των τραγουδιών, του έρωτα, της αγάπης, του γλεντιού, της συγκίνησης, της καρδιάς μας, της ζωής μας. Η Χάρις Αλεξίου στο allyou.
ΣΧΕΣΕΙΣ

3 λόγοι που οι άντρες οδηγούνται στην απιστία

Τα πιθανά σενάρια πίσω από την απόφαση του να κοιτάξει άλλη ενώ είσαστε μαζί.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ένας πολύ καλός λόγος να παραγγέλνεις συχνότερα sushi

Αν έψαχνες δικαιολογίες τις έχεις με τη σφραγίδα της επιστήμης.
STAR STYLE

Οι εμφανίσεις της Michelle Obama που δε γίνεται να ξεχάσουμε

Ενώ η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Αμερικής έχει ξεκινήσει, εμείς κάνουμε μια αναδρομή στις εμφανίσεις της πιο αγαπημένης Πρώτης Κυρίας!
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

6 φθινοπωρινές αποχρώσεις μανό που πρέπει να δοκιμάσεις

Μην υποδεχτείς το Φθινόπωρο μόνο στην ντουλάπα σου, αλλά και στα νύχια σου!