Εγκυμονείς; Αυτό είναι η Νο1 διατροφική ανάγκη σου! - AllYou.gr

Search

Εγκυμονείς; Αυτό είναι η Νο1 διατροφική ανάγκη σου!

Αύξησε την κατανάλωσή της. 

20 Μαρτίου 2015

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πραγματοποιούνται σημαντικές αναβολικές διεργασίες στο σώμα της υποψήφιας μητέρας, οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη του εμβρύου, της μήτρας και του πλακούντα, στην αύξηση του όγκου αίματος και του μυϊκού ιστού της γυναίκας και στο σχηματισμό του αμνιακού σάκου παράλληλα με την ανάπτυξη του αμνιακού υγρού.

Οι διεργασίες αυτές συνεπάγονται στην αύξηση των πρωτεϊνικών αναγκών της υποψήφιας μητέρας ειδικά κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με τις συστάσεις, κατά μέσο όρο απαιτούνται επιπλέον 25 γραμμάρια πρωτεΐνης, ώστε να καλυφθούν οι επιπρόσθετες πρωτεϊνικές ανάγκες της εγκυμοσύνης, τα οποία προστίθενται στις ημερήσιες πρωτεϊνικές ανάγκες που είχε η γυναίκα προ εγκυμοσύνης. Τα 25 αυτά γραμμάρια μπορούν εύκολα να προσληφθούν μέσω της διατροφής, όπως για παράδειγμα από 110g γραμμάρια ψαριού ή κοτόπουλου, τα οποία θα πρέπει να ενσωματωθούν στο ημερήσιο διαιτολόγιο της υποψήφιας μητέρας.

Κατά τις 270 περίπου ημέρες που διαρκεί η εγκυμοσύνη η υποψήφια μητέρα είναι σημαντικό να έχει μια διατροφή πλούσια σε τρόφιμα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, όπως το κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όσπρια, το ψωμί, τα δημητριακά, το ρύζι, η σόγια και οι ξηροί καρποί ώστε να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες σε πρωτεΐνη. 

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΠΑΙΔΙ

Υπάρχει οστεοπόρωση στα παιδιά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη χαμηλή οστική πυκνότητα-μάζα στα παιδιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτσι θα κρατήσεις φρέσκα τα κομμένα φρούτα

'Ενα απλό τρικ για να παρατείνεις τη ζωή των αγαπημένων φρούτων που έχεις ήδη κόψει!
FASHION NEWS
BEAUTY NEWS

Τα 10 καλύτερα hairstyles από το φαντασμαγορικό show της Victoria's Secret

Όταν ζηλέψαμε τα αψεγάδιαστα χτενίσματα που είχαν τα "αγγελάκια"...
SEX

Γιατί εκείνος μπορεί να κάνει σεξ μετά από το τσακωμό;

Νέα αμερικανική έρευνα εξηγεί γιατί η ερωτική διάθεσή του συντρόφου σου δεν κλωνίζεται από κανένα –μικρό ή μεγάλο– καβγά.