Αυτό είναι το μυστικό για έξυπνα μωρά! - AllYou.gr

Search

Αυτό είναι το μυστικό για έξυπνα μωρά!

Είναι στο χέρι σου.

28 Μαρτίου 2015

Νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία, δείχνει πως η παρατεταμένη διάρκεια του μητρικού θηλασμού, συνδέεται με αυξημένη νοημοσύνη, υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και απόκτηση μεγαλύτερου εισοδήματος, κατά την ενήλικη ζωή.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet Global Health, χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από περίπου 3.500 βρέφη. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες για το μορφωτικό επίπεδο και το εισόδημα και παράλληλα μέτρησαν το δείκτη νοημοσύνης των συμμετεχόντων μετά από μέσο διάστημα 30 ετών. Το δείγμα της μελέτης χωρίστηκε σε 5 ομάδες, ανάλογα με τη συνολική διάρκεια του θηλασμού. Επιπλέον, η ερευνητική ομάδα έλαβε υπόψιν 10 παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν συμβάλλει στην αύξηση του δείκτη νοημοσύνης, όπως το οικογενειακό εισόδημα κατά την περίοδο γέννησης του βρέφους, την ηλικία της μητέρας και το μορφωτικό επίπεδο των γονέων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, φάνηκε ότι ο θηλασμός οδήγησε σε αύξηση του επιπέδου νοημοσύνης, υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και υψηλότερο εισόδημα κατά την ενήλικη ζωή, ενώ το όφελος βρέθηκε να είναι μεγαλύτερο όσο μεγαλύτερη ήταν και η διάρκεια του θηλασμού, με ανώτερο όριο τους 12 μήνες. Ειδικότερα, σε σύγκριση με τα βρέφη που θήλασαν για λιγότερο από 1 μήνα, εκείνα που θήλασαν για 12 μήνες βρέθηκαν να έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης κατά 4 μονάδες, 0.9 περισσότερα έτη εκπαίδευσης και υψηλότερο εισόδημα κατά 104 δολάρια, κοντά στην ηλικία των 30 ετών.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η παρούσα μελέτη παρέχει τις πρώτες ενδείξεις σχετικά με το ότι η παρατεταμένη διάρκεια θηλασμού, όχι μόνο οδηγεί σε υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στην ηλικία των 30 ετών, αλλά παράλληλα επιδρά θετικά σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο βελτιώνοντας το μορφωτικό επίπεδο και το εισόδημα.

Τέλος, η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας σχολιάζει πως η θετική επίδραση του μητρικού θηλασμού στη νοημοσύνη οφείλεται πιθανότατα στην παρουσία λιπαρών οξέων μακράς αλύσου στο μητρικό γάλα, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.  

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΕΓΩ

Τι είναι το ψυχολογικό hangover και πως να το ξεπεράσεις

Οδηγίες αντιμετώπισης μιας γνώριμης κατάστασης, για εσένα που είσαι εσωστρεφής.
DO IT YOURSELF

Πώς να εφαρμόσεις σωστά το glitter στα χείλη

H πιο hot τάση και πώς να την εφαρμόσεις, χωρίς να τα κάνεις όλα άνω- κάτω!
BEAUTY TIPS

3 λάθη που κάνεις όταν χρησιμοποιείς το σίδερο για μπούκλες

Ήρθε η ώρα για ένα βασικό μάθημα ομορφιάς!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να πόσα αυγά μπορείς να τρως την εβδομάδα

Μάθε τι προτείνουν οι ειδικοί και πως μπορείς να χάσεις βάρος βάζοντας τα αυγά στη διατροφή σου.
ΠΑΙΔΙ

Μπορείς να στέκεσαι γυμνή μπροστά στο παιδί σου;

Τα “πρέπει” και “δεν πρέπει” σχετικά με το θέμα του γυμνού σώματος των γονιών.
ΜΟΔΑ

5 παπούτσια που πρέπει να κρύβεις κάτω από το γραφείο σου

Για τις απρογραμμάτιστες εξόδους μετά την δουλειά, τα παπούτσια αυτά θα αναβαθμίσουν την εμφάνισή σου!