Θέλεις να γεννήσεις τον επόμενο Μέσι; Προγραμμάτισε τη γέννα το φθινόπωρο - AllYou.gr

Search

Θέλεις να γεννήσεις τον επόμενο Μέσι; Προγραμμάτισε τη γέννα το φθινόπωρο

Παράδοξο κι όμως αληθινό. 

05 Απριλίου 2015
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

Μία νέα έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς ουσιαστικά συνδέει την εποχή γέννησης ενός παιδιού με τις αθλητικές του επιδόσεις στην εφηβική και ενήλικη ζωή του.

Μελετητές του Πανεπιστημίου Έσσεξ, της Μεγάλης Βρετανίας, ερεύνησαν περισσότερα από 8000 παιδιά, ηλικίας 10-16 ετών στην αντοχή, τη δύναμη των άνω και των κάτω άκρων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ένα αγόρι, που γεννήθηκε μήνα Νοέμβριο, τρέχει τουλάχιστον δέκα τοις εκατό γρηγορότερα, πηδάει δώδεκα τοις εκατό υψηλότερα, και έχει δεκαπέντε τοις εκατό περισσότερη δύναμη σε σύγκριση με ένα συνομήλικό του, που γεννήθηκε τον Απρίλιο.

Τι κάνει όμως ένα παιδί, που γεννήθηκε το φθινόπωρο, να πρωταγωνιστεί στα αθλήματα, ενώ εκείνο, που γεννήθηκε την άνοιξη, να μοιάζει περισσότερο με αναπληρωματικό; Οι ειδικοί υποθέτουν ότι το αίτιο είναι ο ήλιος.

Τα έμβρυα, που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ανάπτυξής τους, κατά τη διάρκεια των πιο θερμών μηνών του καλοκαιριού έχουν αυξημένα τα επίπεδα της βιταμίνης D ενδομητρίως. Η βιταμίνη D λειτουργεί ως μια ορμόνη στο σώμα, που βοηθά στη ρύθμιση ανάπτυξης του σκελετού και της μυϊκής δύναμης. 

Η συγκεκριμένη θεωρία αναπτύχθηκε (με λιγότερες λεπτομέρειες όμως) για πρώτη φορά το 2009. Οι ερευνητές τότε απλά είχαν διαπιστώσει ότι από τους παίκτες στις επαγγελματικές εφηβικές ομάδες της Αγγλίας, το 57% είχαν γεννηθεί τους μήνες Σεπτέμβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ενώ μόνο το 14% είδαν το φως του κόσμου Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Πηγή: http://mother.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!