Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μόλις έγινες μανούλα; 4 χρήσιμες συμβουλές για να μην... πελαγώσεις

Όλα υπό έλεγχο.



«Κράτα τις ισορροπίες», μας έλεγαν οι μαμάδες μας και πλέον ήρθε η ώρα να αξιοποιήσεις τη συμβουλή για τη νέα σου ζωή με το παιδί σου. Οι νέοι γονείς παλεύουν να εξισορροπήσουν ανάμεσα στις οικογενειακές, τις επαγγελματικές αλλά και τις προσωπικές υποχρεώσεις. Οι νέες υποχρεώσεις που επωμίζονται μπορεί να προκαλέσουν άγχος, που όχι μόνο θα δημιουργήσει προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία τους, αλλά μπορεί να δημιουργήσει άγχος και στο ίδιο το παιδί. Η λύση; Μάθε να περνάς καλά και να χαλαρώνεις ακολουθώντας τις παρακάτω 4 συμβουλές:

1. Κάνε μικρά διαλείμματα: Μπορεί 4 ή 5 λεπτά να μην σου φαίνονται αρκετά, όμως ένα διάλειμμα λίγων λεπτών μπορεί να σε απαλλάξει από το άγχος. Κάνε μια άσκηση yoga, χαλάρωσε πίνοντας ένα ρόφημα ή ακούγοντας το αγαπημένο σου τραγούδι.

2. Άλλαξε προτεραιότητες: Μπορεί να άλλαξες προτεραιότητες όταν απέκτησες το πρώτο σου παιδί, όμως καλό είναι να βάζεις τις ανάγκες σου ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων σου. Σε μια ευτυχισμένη οικογένεια, όλα τα μέλη πρέπει να περνούν καλά και να μοιράζονται τις ευθύνες.

3. Bρες κάποιο χόμπι: Ο ελεύθερος χρόνος είναι λιγοστός, όμως καλό είναι να προσπαθείς να ασχοληθείς με ένα δημιουργικό χόμπι ή με μια δραστηριότητα που θα σε γυμνάζει και θα σε χαλαρώνει ταυτόχρονα.

4. Άκου τους ειδικούς: Εάν αισθάνεσαι μονίμως αγχωμένη, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό. Μόλις βρεις τις ισορροπίες σου και καταφέρεις να απαλλαγείς από αρνητικές σκέψεις ή συναισθήματα, τότε μόνο θα μπορέσεις να έχεις μια ευτυχισμένη καθημερινότητα.

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς