Νέα μαμά; ΑΥΤΑ πρέπει να γνωρίζεις για το μπιμπερό του μωρού σου - AllYou.gr

Search

Νέα μαμά; ΑΥΤΑ πρέπει να γνωρίζεις για το μπιμπερό του μωρού σου

Οι 7 "χρυσοί" κανόνες. 

24 Απριλίου 2015

Αν δίνετε στο μωρό σας γάλα σε σκόνη ή χρησιμοποιείτε μπιμπερό για να του προσφέρετε το δικό σας γάλα (π.χ. τις ώρες που εργάζεστε), καλό θα είναι να προσέχετε μερικά πράγματα, ώστε να εξασφαλίσετε ότι το μωράκι σας θα τρέφεται σωστά και με ασφάλεια:

1. Διαλέξτε με προσοχή τα μπιμπερό: Στους πρώτους μήνες μπορείτε, αν θέλετε, να χρησιμοποιείτε γυάλινα μπιμπερό, αλλά καθώς το μωρό σας μεγαλώνει και θα θέλει να κρατά το ίδιο το μπουκάλι του, προτιμήστε πλαστικά, που είναι πιο ασφαλή, αρκεί να είναι χωρίς BPA.

2. Επιλέξτε τις κατάλληλες θηλές: Το ίδιο το μωρό, θα σας δείξει αν θέλει θηλή από καουτσούκ ή σιλικόνη. Εσείς πρέπει να φροντίσετε η τρύπα ή οι τρύπες να είναι κατάλληλες για την ηλικία του, ώστε το μωρό να μη δυσκολεύεται να καταπιεί, αλλά ούτε να ρουφά αέρα και να πνίγεται καταπίνοντας γρήγορα και μεγάλη ποσότητα.

3. Μην αμελείτε την αποστείρωση: Τους πρώτους μήνες, θα πρέπει να αποστειρώνετε σχολαστικά μπιμπερό και θηλές, ενώ αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλοίωση στο μπουκάλι ή τη θηλή, θα πρέπει να το πετάξετε αμέσως.

4. Βράζετε πάντα το νερό: Ειδικά τους πρώτους μήνες, θα πρέπει να βράζετε καλά το νερό, για να σκοτώνονται τα μικρόβια. Πριν ρίξετε μέσα τη σκόνη, θα πρέπει να το αφήνετε λίγο να κρυώσει και φυσικά θα πρέπει να το ελέγχετε στο χέρι σας, πριν το δώσετε στο μωρό.

5. Μην αυτοσχεδιάζετε με τις δοσολογίες: Ακολουθείστε τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και βάζετε πάντα τη σωστή ποσότητα νερού και γάλακτος σε σκόνη.

6. Μην κρατάτε το γάλα που περίσσεψε για αργότερα: Τα μωρά δεν έχουν πάντα την ίδια όρεξη και είναι πιθανόν κάποιες φορές να μένει λίγο γάλα μέσα στο μπουκάλι. Μπορείτε να το κρατήσετε για μια ώρα, μήπως και το μωρό το ζητήσει, αλλά μετά θα πρέπει να το πετάξετε.

7. Μη χρησιμοποιείτε το μπιμπερό σαν πιπίλα: Προσπαθήστε να μη μάθετε το μωρό σας να κοιμάται με το μπιμπερό στο στόμα, καθώς κάτι τέτοιο προκαλεί τερηδόνα στα δόντια και δημιουργεί προβλήματα στα αυτιά του. Ολοκληρώστε το τάισμα, βοηθήστε το να ρευτεί καλά και μετά βάλτε το για ύπνο.

Πηγή: http://mother.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!