Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μόλις γέννησες; 8 απαραίτητα αντικείμενα που ΔΕΝ χρειάζεται να αγοράσεις

Δανείσου τα!  


Μαρία Μυλωνά

Ο ερχομός ενός μωρού στην οικογένεια μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στον οικονομικό προγραμματισμό, αφού οι ανάγκες του και τα συνεπακόλουθα έξοδα είναι πολλά. Πολλοί γονείς επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν μεταχειρισμένα προϊόντα από φίλους ή συγγενείς για να περιορίσουν κάπως τα έξοδα.

Ας δούμε τι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άφοβα και τι θα πρέπει να προσέχετε:

Κούνια. Μπορείτε άνετα να πάρετε μια κούνια από κάποιον γνωστό σας που δεν τη χρειάζεται πια, αλλά καλό θα είναι να αγοράσετε ένα καινούριο στρώμα για το μωράκι σας. 

Ρούχα. Τα παιδιά τα πρώτα χρόνια μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και τα περισσότερα ρουχαλάκια τους είναι σχεδόν άφθαρτα, συνεπώς μην διστάσετε να δεχτείτε ρούχα που θα σας προσφέρουν δικοί σας άνθρωποι. 

Αποστειρωτής και θερμαντήρας. Αν και καλό θα είναι να αγοράσετε καινούργια μπιμπερό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνετα έναν μεταχειρισμένο αποστειρωτή ή και έναν θερμαντήρα, για να ζεσταίνετε το γαλατάκι του μωρού σας. 

Καρότσι, ριλάξ, πάρκο, κάθισμα φαγητού. Αν βεβαιωθείτε ότι αυτά τα προϊόντα είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή δεν λείπει ή δεν έχει χαλάσει κάποιο εξάρτημα που μπορεί να θέσει το μωρό σας σε κίνδυνο, τότε δεν έχετε κανένα πρόβλημα να τα χρησιμοποιήσετε. 

Παιχνίδια. Πάλι θα πρέπει να ελέγξετε αν τα παιχνίδια είναι ασφαλή, π.χ. αν έχουν σπασμένα ή αιχμηρά κομμάτια και φυσικά να τα καθαρίσετε καλά, πριν τα δώσετε στο μωρό σας. 

Ενδοεπικοινωνία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην χρησιμοποιήστε ένα μεταχειρισμένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας, απλά φροντίστε να ανανεώσετε τις μπαταρίες. 

Πολυθρόνα θηλασμού: πρόκειται για μια πολύ άνετη πολυθρόνα, που βοηθά τη νέα μητέρα να κάθεται άνετα, έχοντας αγκαλιά το μωρό της, που θηλάζει. Συνήθως συνοδεύεται και από μικρό σκαμπό για τα πόδια. 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι πολλοί γονείς χρησιμοποιούν και μεταχειρισμένα καθίσματα αυτοκίνητου, αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά αν το καθισματάκι ήταν μέσα σε αυτοκίνητο που έχει τρακάρει, καθώς μπορεί να έχει υποστεί κάποια φθορά, που δεν φαίνεται με γυμνό μάτι.

Πηγή: http://mother.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30