Φαίνεται από το σχήμα της κοιλιάς το φύλο του μωρού; - AllYou.gr

Search

Φαίνεται από το σχήμα της κοιλιάς το φύλο του μωρού;

Μην ακούς τι λένε οι γύρω σου, άκουσε τους ειδικούς...

05 Μαϊου 2015

Μόλις η κοιλίτσα της εγκυμονούσας αρχίζει να γίνεται εμφανής, συγγενείς και φίλοι σπεύδουν να κάνουν τις προβλέψεις, για το φύλο του μωρού, περιεργαζόμενοι επιμελώς την ακριβή θέση και το σχήμα της κοιλιάς.

Η επικρατούσα θεωρία είναι ότι εάν η κοιλιά είναι φουσκωμένη σχετικά ψηλά το μωρό θα είναι κορίτσι, ενώ αντίθετα εάν το μωρό βρίσκεται πιο χαμηλά στη μήτρα θα είναι αγόρι.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο! Υπάρχει κάποια επιστημονική βάση που να υποδεικνύει πού προτιμούν να "εγκαθίστανται" τα κορίτσια και πού τα αγόρια έμβρυα;

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess (BIDMC), εκπαιδευτικό νοσοκομείο της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, πρόκειται σαφώς για μύθο, ο οποίος ξεκίνησε από την αρχαία Αγγλία.

Η δοξασία ξεκίνησε να διαδίδεται από τότε και έχει φτάσει μέχρι τις μέρες μας. Μια παραλλαγή της θεωρίας αυτής λέει ότι εάν όλο το βάρος που παίρνει η εγκυμονούσα εστιάζεται στην κοιλιά το μωρό θα είναι αγόρι, ενώ αν το βάρος είναι ίσα κατανεμημένα στο σώμα το μωρό θα είναι κορίτσι.

Οι επιστήμονες έχουν κάνει προσπάθειες να αποδείξουν ότι καμία από τις θεωρίες αυτές δεν ισχύει και ότι οι εξελιγμένες μέθοδοι απεικόνισης είναι ο μόνος τρόπος να προβλεφθεί το φύλο του μωρού.

Ερευνητές από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins πραγματοποίησαν μελέτη στην οποία συμμετείχαν 104 γυναίκες, καμία από τις οποίες δεν γνώριζε το φύλο του μωρού που θα φέρει στον κόσμο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση ανάμεσα στο φύλο του μωρού και το σχήμα της κοιλιάς της γυναίκας αλλά ούτε και με το πόσο έντονη είναι η πρωινή ναυτία. Δεν παρατήρησαν επίσης κάποια σχέση ανάμεσα στο φύλο του μωρού που αναμένεται να έρθει στον κόσμο και το φύλο του μωρού από προηγούμενη εγκυμοσύνη. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Birth.

Η μορφολογία της κοιλιάς κατά την εγκυμοσύνη εξαρτάται από πολυάριθμους παράγοντες, οι οποίοι μάλιστα διαφέρουν από τη μία εγκυμοσύνη στην άλλη στην ίδια γυναίκα. Οι βασικότεροι από αυτούς είναι η θέση του μωρού στη μήτρα, το σχήμα και το μέγεθος της μήτρας και η δύναμη των μυών της κοιλιάς.

Πηγή: Familylife.gr

Hot αυτή τη στιγμή!

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Αυτές είναι οι ξανθές αποχρώσεις που πρέπει να δοκιμάσεις

Οι αγαπημένες σου σταρ σου δείχνουν διαφορετικούς τρόπους για να τολμήσεις και εσύ στα μαλλιά σου το ξανθό.
ΥΓΕΙΑ

6 απλοί τρόποι να κάνεις τη ζωή σου πιο ποιοτική

Μικρές αλλαγές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σου.
ΕΓΩ

Ποια όνειρα μαρτυρούν ότι είσαι στρεσαρισμένη

Οι ειδικοί μας αποκαλύπτουν πέντε συνηθισμένα σενάρια που αποτελούν ενδείξεις άγχους.
FASHION NEWS

Το φετινό γούρι του οίκου Zolotas έχει κάτι από Οδύσσεια

Η Calypso σε καλεί να υποδεχτείς τη νέα χρονιά κάνοντας το δικό σου εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης.
ΟΜΟΡΦΙΑ

5 ατάκες της Coco Chanel που μπορείς να διαβάζεις κάθε πρωί

Σοφά λόγια της γνωστής σχεδιάστριας. Μήπως να την ακούσεις;
ΣΧΕΣΕΙΣ

4 πράγματα που μάλλον δε θα αλλάξει για χάρη σου

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα, δείχνει ποια "θέλω" σου μπορούν να σας οδηγήσουν στο χωρισμό.