"Μόλις γέννησα. Πότε θα έρθει ξανά η περίοδός μου;" - AllYou.gr

Search

"Μόλις γέννησα. Πότε θα έρθει ξανά η περίοδός μου;"

Οι ειδικοί απαντούν. 

08 Μαϊου 2015

Μέσα στο χάος του… νεογέννητου, τα προβλήματα που σας απασχολούν και τις αγωνίες για το μέλλον, κάποια στιγμή αναρωτιέστε πότε και πάλι θα έχετε έμμηνο ρήση. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί λόγοι μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο:

• Θηλασμός: Εάν θηλάζετε αποκλειστικά το βρέφος σας, μπορεί να μην έχετε και πάλι κανονικό κύκλο, μέχρι το παιδί να ελαττώσει τα γεύματά του με μητρικό γάλα. Όταν, δηλαδή, ξεκινήσει να κοιμάται περισσότερη ώρα τη νύχτα ή όταν ξεκινήσει και τη στερεά τροφή. Πολλές γυναίκες, μάλιστα, δεν βλέπουν τον οργανισμό τους να επανέρχεται, παρά μόνον όταν σταματήσουν να θηλάζουν.

• Όχι πανικός: Όσο και αν καθυστερείτε να έχετε και πάλι περίοδο, δεν θα πρέπει να πανικοβληθείτε ακόμα κι αν οι φίλες σας πολύ γρήγορα βρήκαν τον κύκλο τους, καθώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. 

• Εγκυμοσύνη: Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει πιθανότητα να συλλάβετε και πάλι, πριν ακόμα δείτε για πρώτη φορά αίμα. Έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι είναι σπάνιο, αλλά όχι απίθανο. 

Πηγή: http://mother.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!