Εγκυμονείς; Κλείσε το κινητό σου! - AllYou.gr

Search

Εγκυμονείς; Κλείσε το κινητό σου!

Ενοχλεί... το έμβρυο.

15 Μαϊου 2015

 

Ο ήχος του κινητού τηλεφώνου μιας εγκύου θα μπορούσε να τρομάξει το αγέννητο παιδί της, σύμφωνα με νέα έρευνα που θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του αμερικανικού Κογκρέσου των Μαιευτήρων και Γυναικολόγων στο Σαν Φρανσίσκο. Το δυνατό κουδούνισμα και η δόνηση στα κινητά τηλέφωνα είναι πολύ πιθανό να διαταράσσουν το πρόγραμμα του ύπνου των εμβρύων, ωστόσο οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν είναι σαφές κατά πόσον ή όχι έχουν οποιαδήποτε επίδραση στην υγεία του αγέννητου μωρού ή στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Boris Petrikovsky από το Ιατρικό Κέντρο Wyckoff Heights στη Νέα Υόρκη, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο ήχος και ίσως ακόμη οι δονήσεις του κινητού τηλεφώνου, προκαλούν ένα αντανακλαστικό αιφνιδιασμού που διαταράσσει τον φυσιολογικό κύκλο ύπνου του εμβρύου».

Στα πλαίσιο της μελέτης, ο Dr. Petrikovsky και η ομάδα του παρακολούθησαν 28 έγκυες γυναίκες, όλες εκ των οποίων βρίσκονταν στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους και ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο τα έμβρυα αντέδρασαν στην επαναλαμβανόμενη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Όλα τα κινητά τηλέφωνα τοποθετήθηκαν κοντά στο κεφάλι του εμβρύου και στη συνέχεια οι γυναίκες υποβλήθηκαν σε υπέρηχο, έτσι ώστε οι ερευνητές να παρατηρήσουν το αποτέλεσμα στο αγέννητο παιδί. Όλα τα έμβρυα μεταξύ 27 και 41 εβδομάδων ξαφνιάζονταν όταν το τηλέφωνο χτυπούσε, περιστρέφοντας το κεφάλι τους ή ανοιγοκλείνοντας το στόμα και τα μάτια τους.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι έγκυες γυναίκες που ασκούν το επάγγελμα του γιατρού, τείνουν να έχουν υψηλότερο από το μέσο ποσοστό επιπλοκών κατά τη διάρκεια της κύησης, μεταξύ των οποίων ο πρόωρος τοκετός, η υπερβολικά υψηλή πίεση του αίματος (προεκλαμψία) και το χαμηλό βάρος του νεογέννητου. Λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, οι γιατροί συχνά μεταφέρουν κινητά τηλέφωνα και βομβητές κοντά στο σώμα τους για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι ο θόρυβος από τα κινητά τηλέφωνα εγκυμονεί κινδύνους κατά τη διάρκεια της κύησης, μπορούν όμως να υποστηρίξουν τη θέση ότι η ομαλή συμπεριφορά του εμβρύου σίγουρα διαταράσσεται ή διακόπτεται από τη συχνή χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Συμπερασματικά, όσο πιο μακριά από το έμβρυο τοποθετούν οι έγκυες το κινητό τους, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες του μωρού να επηρεαστεί.

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΥΓΕΙΑ

Να γιατί δεν πρέπει να οδηγείς με ανοιχτό παράθυρο

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά αυτή η συνήθεια βλάπτει σοβαρά την υγεία σου.
ΕΓΩ

5 τρόποι που βάζουν στοπ στο στρες σε χρόνο-αστραπή

Το stress control δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
FASHION NEWS

Γιατί αυτά τα κοσμήματα διαφέρουν απ’ όλα όσα έχεις δει μέχρι τώρα

Η αναβίωση του filigree τεχνικής από την σχεδιάστρια κοσμημάτων Christina Soubli.
DO IT YOURSELF

Το απόλυτο χτένισμα για τα άλουστα μαλλιά σου

Πώς να… σώσεις την κατάσταση και να δείχνεις λες και μόλις βγήκες από το κομμωτήριο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Με αυτή την πρακτική θα αποφύγεις το διαζύγιο

Αν φοβάσαι ότι ο γάμος κάποια στιγμή θα τελειώσει άδοξα, κινήσου διαφορετικά.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 τρόποι να αποφύγεις τον πονοκέφαλο από το κρασί

Οι γιορτές έρχονται και ο πονοκέφαλος δεν χρειάζεται να σου στερεί μερικά ποτηράκια κρασί.