4 μεγάλες αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης - AllYou.gr

Search

4 μεγάλες αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να είσαι προετοιμασμένη! 

21 Μαϊου 2015

Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για δύσκολη και απαιτητική περίοδο. Όταν μείνετε για πρώτη φορά έγκυος, δεν ξέρετε τι πρέπει να περιμένετε κατά τη διάρκεια των 9 αυτών μηνών. Αυτά έχετε να περιμένετε:

1. Ψυχολογικές μεταπτώσεις: τους πρώτους μήνες θα νιώθετε όμορφη και όσο μεγαλώνει η κοιλίτσα, το ακριβώς αντίθετο. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα από τα «πάνω» και τα «κάτω» που θα έχει η ψυχολογία σας.

2. Προβληματισμός για την ερωτική ζωή: είναι αρκετά πιθανό να παρατηρήσετε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία από το σύζυγο. Από τη στιγμή που δεν είναι εντολή γιατρού, καλό είναι να το συζητήσετε με το σύζυγο για να βρείτε λύσεις.

3. Καλές και κακές στιγμές στην καθημερινότητα: μπορεί να υπάρχουν οι ναυτίες, η δυσκολία στον ύπνο και άλλες, δύσκολες στιγμές, όμως υπάρχουν και οι καλές. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνετε όρθια σε μέσο συγκοινωνίας, αφού πάντα κάποιος θα σας παραχωρήσει τη θέση του.

4. Αυξημένο ενδιαφέρον περίγυρου: όλοι είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, να σας ακούσουν με προσοχή και να βάλουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες σας. Κάτι που πριν και μετά την εγκυμοσύνη δε συμβαίνει σε τέτοιο βαθμό!

Γενικότερα, η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική περίοδος, που δε μοιάζει με άλλη. Υπό αυτή την έννοια, θα ζήσετε πρωτόγνωρες καταστάσεις και συναισθήματα.

Πηγή: mother.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!