Είσαι έγκυος και τρως για δύο; Αυτός είναι ένας (επιπλέον) λόγος για να το κόψεις! - AllYou.gr

Search

Είσαι έγκυος και τρως για δύο; Αυτός είναι ένας (επιπλέον) λόγος για να το κόψεις!

Όχι μόνο γιατί θα παχύνεις εσύ! 

22 Μαϊου 2015

Οι μέλλουσες μανούλες που παίρνουν πολλά κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο το παιδί τους να γίνει υπέρβαρο ή παχύσαρκο αργότερα στη ζωή του, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέτασαν περισσότερα από 5.000 παιδιά και τις μαμάδες τους.

Η εθνική βάση δεδομένων που χρησιμοποίησαν για τις ανάγκες της έρευνας περιείχε πληροφορίες για το δείκτη μάζας σώματος του παιδιού. Στη συνέχεια, διεξήγαγαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τις μητέρες των παιδιών, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για την εγκυμοσύνη τους. Η αύξηση του σωματικού βάρους, η έλλειψη σωματικής άσκησης και το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαπίστωσαν ότι αυξάνουν τις πιθανότητες το παιδί να αποκτήσει μεγαλύτερο βάρος από το φυσιολογικό μέχρι την ηλικία των 8 ετών.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «BMC Pregnancy and Childhood», αναφέρει ότι: «Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να συμβουλεύουν έντονα τις γυναίκες να μην καπνίζουν και να εκτελούν ασκήσεις γυμναστικής μέτριας εντάσεως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για την πρόληψη της παχυσαρκίας αργότερα στη ζωή των παιδιών τους».

Πηγή: http://www.infokids.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!