Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Εγκυμοσύνη και πυρετός: να ανησυχήσω;

Πριν πανικοβληθείς, διάβασε αυτό...


Μαρία Μυλωνά

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να ανέβει λίγο η θερμοκρασία του σώματος, αλλά αν ανεβάσεις πυρετό καλό είναι να ζητήσεις τη συμβουλή του γιατρού σου.

Μπορεί να συμβεί τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης να μη νιώθεις πολύ καλά και να έχεις λίγο πυρετό, αλλά μην ανησυχείς! Αν είσαι έγκυος και το θερμόμετρο ανέβει λίγο, ο γιατρός σου θα σε συμβουλέψει αν χρειάζεται να πάρεις κάποιο αντιπυρετικό για να νιώσεις καλύτερα, όπως διαβάζουμε στο www.prenatal.gr. Υπάρχουν κάποια φάρμακα που μπορείς να πάρεις, όπως η παρακεταμόλη, αλλά μπορείς να προσανατολιστείς και στα ομοιοπαθητικά προϊόντα που δεν έχουν καθόλου αντενδείξεις για εσένα και για το παιδί σου, αν τα παίρνεις σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

Δεν είναι καλή ιδέα να αποφασίζεις μόνη σου αυτήν την τόσο ιδιαίτερη και όμορφη στιγμή της ζωής σου. Να ζητάς πάντα τη συμβουλή του οικογενειακού γιατρού σου ή του γυναικολόγου σου που γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό και θα σου συστήσει την καλύτερη θεραπεία. Για την πρόληψη μπορείς – πάντα με τη συμβουλή του γιατρού σου – να πάρεις συμπληρώματα διατροφής όπως βιταμίνες: οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και η βιταμίνη C ενισχύουν το ανοσοποιητικό και είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι.

Τέλος, το καλύτερο φάρμακο είναι πολλή φροντίδα και τρυφερότητα από τον μέλλοντα μπαμπά που σίγουρα θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα!

Πηγή: http://www.infokids.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.