Περιμένεις τον πελαργό για 2η φορά; 6 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις! - AllYou.gr

Search

Περιμένεις τον πελαργό για φορά; 6 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις!

Round two. 

04 Ιουνίου 2015

Επειδή ο ερχομός ενός δευτέρου παιδιού αλλάζει σημαντικά τις ισορροπίες μέσα σε μια οικογένεια, ας δούμε έξι σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, αν περιμένετε το δεύτερο μωράκι σας.

1. Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική. Αν η πρώτη σας εγκυμοσύνη είχε κάποιες δυσκολίες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τις αντιμετωπίσετε και την δεύτερη φορά. Και το αντίστροφο, μπορεί στο πρώτο σας παιδάκι να μην είχατε κανένα ενοχλητικό σύμπτωμα και τώρα να έχετε.

2. Κάθε τοκετός είναι διαφορετικός. Ακόμα κι αν στη πρώτη σας εγκυμοσύνη γεννήσατε με καισαρική, υπάρχει η πιθανότητα αν το θέλετε και αν το επιτρέπει ο γιατρός σας να φέρετε το δεύτερο παιδάκι σας στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό. Και φυσικά ακόμα και στην περίπτωση που γεννήσετε και τις δυο φορές φυσιολογικά, ο ένας τοκετός θα διαφέρει από τον άλλον.

3. Τα παιδιά θα έχουν διαφορετικά ωράρια. Ξεχάστε την φράση «να κοιμάσαι, όταν κοιμάται το μωρό», που σας έλεγαν την πρώτη φορά. Τώρα, όταν το μωρό κοιμάται, το πιο πιθανό είναι το πρώτο σας παιδάκι να θέλει να φάει, να παίξει ή γενικά να ασχοληθείτε μαζί του.

4. Θα αυξηθούν τα πλυντήρια που θα βάζετε και τα γεύματα που θα ετοιμάζετε. Ειδικά τον πρώτο χρόνο θα πρέπει να ετοιμάζετε διαφορετικά φαγητά για τα παιδιά σας, αφού το μωρό δεν θα τρώει ότι η υπόλοιπη οικογένεια, ενώ οι στοίβες με τα άπλυτα ρούχα θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

5. Οι αδελφικές συγκρούσεις έρχονται. Ακόμα κι αν στην αρχή το πρωτότοκο σας δεν δείχνει κανένα σημάδι ζήλιας, να ξέρετε πώς οι αδελφικές συγκρούσεις θα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Και πριν το καταλάβετε θα βρεθείτε στη μέση, προσπαθώντας να προστατέψετε το ένα από το άλλο.

6. Και μετά θα συμμαχήσουν εναντίον σας. Δηλαδή θα κάνουν μαζί αταξίες και σκανταλιές σαν καλά συνεταιράκια. Και εσείς από τη μια θα χαίρεστε που δένονται και είναι αγαπημένα, από την άλλη θα τρέχετε και δεν θα προλαβαίνετε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα.

Πηγή: http://mother.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!