"Ποια είναι η σωστή στιγμή να αρχίσω να γυμνάζομαι μετά τη γέννα;" - AllYou.gr

Search

"Ποια είναι η σωστή στιγμή να αρχίσω να γυμνάζομαι μετά τη γέννα;"

Διάβασε ΑΥΤΟ και θα καταλάβεις. 

09 Ιουνίου 2015

Αν συνηθίζατε να γυμνάζεστε πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας ή θέλετε να ξεκινήσετε γυμναστική για να χάσετε τα κιλά που σας έχουν απομείνει, σίγουρα θα αναρωτιέστε πόσο σύντομα μετά τον τοκετό μπορείτε να αρχίσετε. Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να γνωρίζετε:

Αν γεννήσατε με φυσιολογικό τοκετό, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε μετά από 6 εβδομάδες, ενώ αν γεννήσατε με καισαρική θα χρειαστείτε λίγο καιρό παραπάνω, περίπου 8 εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συζητήσετε το θέμα με το γυναικολόγο σας και να πάρετε την έγκρισή του.

Αν θηλάζετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η γυμναστική δεν επηρεάζει ούτε την ποσότητα, ούτε τη σύσταση του μητρικού γάλακτος. Συνεπώς μπορείτε να γυμνάζεστε και να θηλάζετε το μωράκι σας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θα πρέπει να ξεκινήσετε με ήπια άσκηση, για παράδειγμα κάνοντας χαλαρό περπάτημα (μπορείτε να έχετε και το μωρό σας μαζί στο καρότσι), yoga ή pilates και σταδιακά να ανεβάζετε την ένταση και το χρόνο των ασκήσεων. Μην το παρακάνετε από την αρχή, αφού το σώμα σας είναι ήδη ταλαιπωρημένο από την περίοδο της εγκυμοσύνης και τον τοκετό.

H γυμναστική, σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή, θα σας βοηθήσει να επανέλθετε γρήγορα στο αρχικό σας βάρος, θα δυναμώσει το σώμα σας και θα βελτιώσει την ψυχολογία σας, γι’ αυτό μη διστάζετε να την εντάξετε στο πρόγραμμα σας.

Πηγή: http://mother.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!