10 πράγματα που δεν ξέρεις για το θηλασμό - AllYou.gr

Search

10 πράγματα που δεν ξέρεις για το θηλασμό

...και πρέπει να μάθεις ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ! 

12 Ιουνίου 2015

Ο θηλασμός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει μια μαμά στο παιδί της, καθώς τα οφέλη του μητρικού γάλακτος είναι παρά πολλά. Ας δούμε δέκα πράγματα, που ίσως δε γνωρίζετε για το θηλασμό:

1. Το γάλα κάθε γυναίκας έχει διαφορετική γεύση και τα μωρά μπορούν να καταλάβουν τη διάφορα ανάμεσα στο γάλα της μαμάς τους και στο γάλα μια άλλης γυναίκας.

2. Όταν νιώθετε το στήθος σας ξηρό και τις θηλές ερεθισμένες από το θηλασμό, μπορείτε να βάλετε πάνω τους λίγο από το γάλα σας και θα νιώσετε καλύτερα.

3. Τα μωρά που θηλάζουν, έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

4. Ο θηλασμός συμφέρει οικονομικά, αφού εξοικονομείτε ένα σημαντικό ποσό που θα χρειαζόσασταν για γάλα σε σκόνη.

5. Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης, καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών στις γυναίκες που θηλάζουν.

6. Οι μαμάδες δεν χρειάζεται να σταματήσουν το θηλασμό όταν είναι άρρωστες. Ίσα-ίσα, που περνούν στα παιδιά τους τα αντισώματα που παράγει ο οργανισμός τους.

7. Η ποσότητα του γάλακτος δεν σχετίζεται με το μέγεθος του στήθους της γυναίκας.

8. Τα παιδιά που θηλάζουν, αρρωσταίνουν λιγότερο και έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος, διαβήτη και παιδικής παχυσαρκίας.

9. Μέσω του γάλακτος, τα παιδιά γεύονται κατά κάποιο τρόπο και τα φαγητά που τρώει η μαμά, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το πέρασμά τους στη στερεά τροφή στο μέλλον.

10. Σχεδόν το 75% των μαμάδων που θηλάζουν, παράγουν περισσότερο γάλα από το δεξιό μαστό.

Πηγή: http://mother.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!