Από λεχώνα, ξανά γυναίκα: 4 σημάδια που το αποκαλύπτουν - AllYou.gr

Search

Από λεχώνα, ξανά γυναίκα: 4 σημάδια που το αποκαλύπτουν

ΕΤΣΙ θα καταλάβεις ότι ξεπέρασες τη... φάση του νεογέννητου! 

18 Ιουνίου 2015

Οι πρώτοι μήνες με το μωρό είναι γεμάτοι άγχος και αγωνία, αφού οι περισσότεροι γονείς προσπαθούν να βρουν τους ρυθμούς τους και όλα τους είναι άγνωστα. Καθώς όμως περνά ο καιρός και το μωράκι σας μεγαλώνει, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο για όλους. Ας δούμε 4 σημάδια που δείχνουν ότι ξεπεράσατε τη φάση του νεογέννητου:

1. Έχετε μάθει να ξεχωρίζετε το κλάμα του μωρού σας: Τις πρώτες μέρες, όταν το μωρό έκλαιγε, σας έπιανε πανικός. Τώρα ξέρετε πότε κλαίει γιατί πεινάει, πότε γιατί νυστάζει κλπ.

2. Έχετε αποκτήσει μια ρουτίνα: Σταδιακά, το μωράκι σας αποκτά ένα πρόγραμμα τόσο στο φαγητό, όσο και στον ύπνο, γεγονός που κάνει τη ζωή σας ευκολότερη.

3. Βγαίνετε περισσότερο έξω: Είτε επειδή περιμένατε να σαραντίσετε, είτε γιατί είχατε ανασφάλεια, τον πρώτο καιρό το να βγείτε έξω με το μωρό φαινόταν δύσκολο. Με τον καιρό νιώθετε πιο άνετα να πηγαίνετε βόλτες.

4. Εμπιστεύεστε άλλους να κρατήσουν το παιδί σας: Στην αρχή διστάζατε ακόμα και να αφήσετε κάποιον να πάρει αγκαλιά το μωράκι σας. Ευτυχώς αυτή η φάση ξεπεράστηκε γρήγορα και πλέον μπορείτε να βγείτε μόνες σας, ξέροντας ότι το παιδί σας είναι σε καλά χέρια.

Πηγή: http://mother.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!