Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

ΑΥΤΕΣ είναι οι 5 συχνότερες φοβίες κάθε νέας μαμάς

Τις έχεις κι εσύ; 


Μαρία Μυλωνά

Πολύ συχνά οι γυναίκες που γίνονται για πρώτη φορά μανούλες αγγίζουν τα όρια της υπερβολής με τα άγχη και τις αγωνίες τους. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να τις κακολογήσει, αφού πρόκειται για μια φάση που όλες οι μαμάδες περνούν. Άλλες λίγο, άλλες πολύ!

1. Ελέγχουν συνεχώς το μωρό, όταν κοιμάται: Τα νεογέννητα, όταν κοιμούνται, κάνουν διαφόρους θορύβους ικανούς να κρατήσουν μια μαμά ξάγρυπνη όλη τη νύχτα πάνω από την κούνια. Άλλα και πάλι όταν κοιμούνται ήσυχα, η μαμά ανησυχεί γιατί δεν ακούγεται τίποτα και ελέγχει αν το μωρό είναι καλά και αν αναπνέει.

2. Αποστειρώνουν τα πάντα: Και όταν λέμε τα πάντα, δεν εννοούμε μόνο τα μπιμπερό ή τις πιπίλες, αλλά οτιδήποτε μπορεί έστω και να ακουμπήσει το μωρό. Και φυσικά, πλένουν τα χέρια τους εκατό φορές τη μέρα.

3. Παραφορτώνουν την τσάντα-αλλαξιέρα: Σίγουρα όταν βγαίνετε από το σπίτι με το μωρό, πρέπει να είστε προετοιμασμένη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι ανάγκη να κουβαλάτε μαζί σας δέκα αλλαξιές ρούχα ή όλες τις κουδουνίστρες που έχετε σπίτι.

4. Φοβούνται όταν κρατούν άλλοι το μωρό: Πολλές μανούλες διστάζουν να αφήσουν κάποιον τρίτο να κρατήσει αγκαλιά το μωράκι τους, ενώ ακόμα και όταν το κάνουν, ανησυχούν μήπως δεν το κρατά σωστά και του πέσει.

5. Τηλεφωνούν στον παιδίατρο για το παραμικρό: Και ίσως μέσα στην υπερβολή τους, αυτό είναι και το πιο λογικό πράγμα που μπορούν να κάνουν, αφού ο παιδίατρος είναι ο κατάλληλος για να καθησυχάσει όλους τους φόβους τους και να τις ενημερώσει υπεύθυνα.

Πηγή: http://mother.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια