Skip to main content

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Εγκυμοσύνη στο κρεβάτι; 6 τρόποι για να την περάσεις πιο "ανώδυνα"

Καταρχάς, υπομονή.  


Μαρία Μυλωνά

Πολλές φορές, η εγκυμοσύνη μιας γυναίκας δεν εξελίσσεται τόσο ομαλά και εύκολα όσα θα ήθελε, αλλά για το καλό του εμβρύου και της ίδιας, ο γιατρός συστήνει ακινησία. Σίγουρα το να περάσετε κάποιες εβδομάδες ή και μήνες στο κρεβάτι δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Όμως αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές και σκεφτείτε πώς αυτό που περνάτε, συμβαίνει για να κρατήσετε στα χέρια σας ένα υγιές μωρό, τότε ίσως τα πράγματα γίνουν λίγο πιο εύκολα.

Διαβάστε: Βιβλία που είχατε ξεκινήσει και αφήσει στη μέση, νέες κυκλοφορίες που ποτέ δεν είχατε το χρόνο να διαβάσετε, αλλά και κλασικά μυθιστορήματα που στέκονταν χρόνια στη βιβλιοθήκη θα σας κρατήσουν ευχάριστη παρέα. Και φυσικά μην ξεχνάτε τα περιοδικά και τις εφημερίδες.

Internet: Εκμεταλλευτείτε το διαδίκτυο για να ενημερωθείτε, να πάρετε ιδέες για το παιδικό δωμάτιο, να αγοράσετε ρούχα και πράγματα για το μωρό, να συνομιλήσετε με φίλους κλπ. Αποφύγετε όμως να μπαίνετε σε sites ιατρικού περιεχομένου και να διαβάζετε άρθρα, που αναφέρονται σε δυσκολίες ή επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, γιατί θα αγχωθείτε περισσότερο.

Πλέξιμο ή κέντημα: Μπορεί να σας φαίνονται λίγο παλαιομοδίτικα, αλλά αφενός θα σας βοηθήσουν να περάσετε την ώρα σας και αφετέρου μπορείτε να φτιάξετε κάτι για το μωράκι σας, π.χ. καλτσάκια, γαντάκια, σκουφάκι κλπ.

Τηλεόραση: Σίγουρα η τηλεόραση θα σας κρατήσει συντροφιά, αλλά επιπλέον μπορείτε να δείτε σε dvd όλες τις παλιές και πρόσφατες ταινίες που δεν έχετε προλάβει, ακόμα και ολόκληρες σειρές.

Ομορφιά: Επειδή είστε στο κρεβάτι, δε σημαίνει ότι δεν έχετε δικαίωμα να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Καλέστε μια κοπέλα να σας φτιάξει τα νύχια, βγάλτε τα φρύδια σας, κάντε μια μάσκα προσώπου και γενικά νιώστε όμορφα.

Φαγητό: Επειδή λόγω της ακινησίας δε θα κάνετε πολλές καύσεις, προσπαθήστε να τρώτε μόνο όσο χρειάζεται και αποφύγετε τα τσιμπολογήματα που θα σας προσθέσουν επιπλέον κιλά.

Πηγή: http://mother.gr/

Διαβάστε επίσης

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

6 είδη άσκησης ιδανικά για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Τι να επιλέξετε ώστε να συνεχίσετε να γυμνάζεστε στους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

7 τρόποι να αποβάλετε το stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εμφάνιση stress κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι να το καταπολεμήσουμε

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Γιατί οι γυναίκες λαχταρούν συγκεκριμένες τροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τi είναι αυτό που κάνει τις μισές τουλάχιστον εγκυμονούσες στην Αμερική να ζητούν πίκλες για σνακ;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.