Έχεις πονοκέφαλο; Ξέχνα τα παυσίπονα! ΑΥΤΑ θα σε βοηθήσουν - AllYou.gr

Search

Έχεις πονοκέφαλο; Ξέχνα τα παυσίπονα! ΑΥΤΑ θα σε βοηθήσουν

8 φυσικοί τρόποι να ανακουφιστείς!

15 Ιουλίου 2015

Αρκετές γυναίκες, κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, υποφέρουν από πονοκεφάλους και δεν ξέρουν πώς να τους αντιμετωπίσουν χωρίς παυσίπονο. Υπάρχουν όμως πιο απλοί τρόποι ανακούφισης και μάλιστα φυσικοί.

Το πρώτο και κύριο είναι να εντοπίσετε την αιτία που δημιουργεί κάθε φορά τον πονοκέφαλο. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι εύκολα και οι λύσεις προφανείς:

Χαλάρωση: είτε από την ένταση της ημέρας, είτε από άγχος, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, πονάει το κεφάλι σας. Κλείστε τα φώτα, βάλτε απαλή μουσική και ζητήστε από το σύντροφο να σας κάνει χαλαρωτικό μασάζ.

Ξεκούραση: υπάρχει περίπτωση ο πονοκέφαλος να προέρχεται από σωματική κόπωση. Σταματήστε λοιπόν ό,τι κάνετε και αναπληρώστε τις ώρες ύπνου που λείπουν στον οργανισμό σας για να φύγει ο πονοκέφαλος.

Σωστή διατροφή: ορισμένες έγκυες κάνουν το λάθος να χάνουν γεύματα μέσα στη μέρα, με αποτέλεσμα να έχουν συχνούς πονοκεφάλους εξαιτίας της πείνας. Συνεπώς, απαγορεύεται δια ροπάλου να μην κάνετε ποσοτικά και ποιοτικά τα γεύματα που πρέπει.

Ξηροί καρποί: πρέπει να υπάρχουν στο ημερήσιο διατροφικό σας πρόγραμμα, ενώ δίνουν λύση και στους πονοκεφάλους, αφού χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία.

Επαρκής ενυδάτωση: αφού αποκλείσετε την περίπτωση να είναι η πείνα αιτία του κακού, αναρωτηθείτε αν έχετε ενυδατωθεί επαρκώς, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις τροφές που έχετε καταναλώσει μέσα στη μέρα. Είναι χρήσιμο να καταναλώνετε φυσικούς χυμούς ή φρούτα πλούσια σε νερό (καρπούζι, πεπόνι κτλ).

Ησυχία: συνηθισμένος λόγος δημιουργίας πονοκεφάλων. Φροντίστε να περνάτε τη μέρα σας σε ήσυχους χώρους και όταν βρίσκεστε σπίτι να έχετε χαμηλά την ένταση της τηλεόρασης και το κινητό στο αθόρυβο.

Σωστή θερμοκρασία χώρου: είναι σαφές ότι στην εγκυμοσύνη ζεσταίνεστε περισσότερο από πριν. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να κινείστε σε χώρους καλά αεριζόμενους, χωρίς υψηλές θερμοκρασίες που προκαλούν πονοκεφάλους.

Στάση σώματος: αποφύγετε να κάθεστε πολύ ώρα σκυφτή ή με κυρτωμένο το σώμα σας. Με σωστή στάση του σώματος θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο (κυριολεκτικά)!

Για περιπτώσεις που ο πονοκέφαλος δεν υποφέρεται, το πιο σωστό είναι να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας μήπως επιτρέψει τη χορήγηση παυσίπονου.

Πηγή: http://www.iatrikanea.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!