Ήρθε η ώρα να αγαπήσεις τα... ψωμάκια σου - AllYou.gr

Search

Ήρθε η ώρα να αγαπήσεις τα... ψωμάκια σου

Μεγάλη περιφέρεια, καλή καρδιά.

> ΥΓΕΙΑ ::
21 Σεπτεμβρίου 2015

Αν είσαι αντιπροσωπευτικό δείγμα μεσογειακής γυναίκας με σιλουέτα σε σχήμα αχλαδιού, ήρθε η στιγμή να σταματήσεις να κατηγορείς τη μητέρα σου και τα γονίδιά της. Μπορεί να μη σου αρέσουν οι ελαφρώς τροφαντοί γοφοί σου, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάνουν καλό στην καρδιά σου! 

Δεν το λέμε εμείς -που επίσης διατηρούμε σχέση μίσους-πάθους με την περιφέρειά μας- αλλά οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Colorado. Σε μελέτη τους σε δείγμα 95 υπέρβαρων γυναικών, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι εκείνες που κουβαλούσαν έξτρα βάρος στην περιοχή των μηρών είχαν πιο υγιή λιποκύτταρα, ενώ τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους κινούνταν σε φυσιολογικά επίπεδα παρά τα επιπλέον κιλάκια, σε σύγκριση με εκείνες που είχαν «σωσίβιο» στην περιοχή της κοιλιάς. 

Πώς εξηγείται αυτό το (αληθινό) θαύμα; Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα λιποκύτταρα που αποθηκεύονται στους μηρούς τείνουν να παραμένουν εκτός... κυκλοφορίας του αίματος, ενώ εκείνα που συσσωρεύονται στην κοιλιακή χώρα εμφανίζουν μεγαλύτερη κινητικότητα.

Με άλλα λόγια, τα ψωμάκια σου δεν είναι μόνο τα κάλλη σου (αυτό, εξάλλου, μας το έχουν αποδείξει ήδη η Beyoncé, η Kim Kardashian και η J.Lo) αλλά και... η υγεία σου!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!