«Υποφέρω από ημικρανίες. Υπάρχει κάποιος εναλλακτικός τρόπος για να τις αντιμετωπίσω;» - AllYou.gr

Search

«Υποφέρω από ημικρανίες. Υπάρχει κάποιος εναλλακτικός τρόπος για να τις αντιμετωπίσω;»

ΕΤΣΙ θα νικήσεις την ενοχλητική... τρικυμία εν κρανίω!

> ΥΓΕΙΑ ::
07 Οκτωβρίου 2015

Πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι ημικρανίες –ακόμα και οι χρόνιες- μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά και με ολιστικές προσεγγίσεις. Πριν, όμως, καταφύγεις σε κάποια συγκεκριμένη θεραπεία, καλό είναι να γνωρίζεις ποια είναι η «πηγή» του κακού για να αποφεύγεις να πίνεις από το... νερό της.  

Τι (με) πονάει τόσο;

Σε γενικές γραμμές, οι βασικότεροι παράγοντες που προκαλούν τις ημικρανίες είναι:

* το αλκοόλ 

* οι ορμονικές διαταραχές (ναι, εδώ βάλε και την περίοδο) 

* το άγχος

* οι εναλλαγές του καιρού  

* ορισμένες τροφές –στις οποίες, δυστυχώς για εμάς, συγκαταλέγονται η σοκολάτα, η καφεΐνη, τα αλλαντικά και το κόκκινο κρασί.

Σήκωσε κεφάλι στον πόνο με τις ακόλουθες τεχνικές:

1. Μπες σε... διάλογο. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Wake Forest Baptist Medical Center, ο διαλογισμός μειώνει τα επίπεδα άγχους και, μέσω  της ενσυνείδησης που προωθεί, συμβάλλει στην άμεση αντιμετώπιση του πόνου.

2. Πέρνα στην αντεπίθεση. Με ποιον τρόπο; Δοκιμάζοντας τον βελονισμό. Σύμφωνα με επιστημονική επιθεώρηση 22 μελετών, ο βελονισμός όχι μόνο εμποδίζει την εκδήλωση της ημικρανίας αλλά αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της πιο αποτελεσματικά σε σχέση με πολλές συμβατικές θεραπευτικές αγωγές. 

3. Κάνε το «φύσει» δυνατόν. Το βότανο πετασίτης (butterbur) συμβάλλει στη μείωση της συχνότητας εμφάνισής των ημικρανιών χάρη στις χημικές ενώσεις του που εμποδίζουν τις φλεγμονές στα αιμοφόρα αγγεία ενώ διαθέτει κι αναλγητική δράση. Ωστόσο, καλό να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό προτού ξεκινήσεις τη λήψη του.

4. Μη ξεχνάς τις βιταμίνες σου. Και συγκεκριμένα, τη ριβοφλαβίνη (Β2). Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν την ισχυρή δράση της στην αντιμετώπιση των κρίσεων ημικρανίας περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τη συχνότητα, την ένταση αλλά και τη διάρκεια τους. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!