3 γιατροσόφια που ΔΕΝ πρέπει να εφαρμόζεις - AllYou.gr

Search

3 γιατροσόφια που ΔΕΝ πρέπει να εφαρμόζεις

Πότε πρέπει να παρακούς τη... γιαγιά! 

> ΥΓΕΙΑ ::
04 Οκτωβρίου 2015

Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη όταν πονάει το δόντι σου; Να κάνεις γαργάρες με ούζο, σωστά; Λάθος.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι μερικά "παραδοσιακά" γιατροσόφια της... γιαγιά, όχι μόνο δεν έχουν αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα μπορεί να κρύβουν και κινδύνους. Θέλεις να μάθεις ποια είναι τα πιο συνηθισμένα;    

1. Κάνεις γαργάρα με ούζο όταν έχεις πονόδοντο: Ίσως να ανακουφιστείς προσωρινά, αλλά είναι επίσης πιθανό να πάθεις έγκαυμα. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, Αντικατάστησε το ούζο με παγωμένο νερό. Ιδανικά, προτίμησε να πάρεις ένα παυσίπονο ή να απευθυνθείς στον οδοντίατρό σου.

2. Βάζεις οδοντόκρεμα στο έγκαυμα: Οι περισσότερες οδοντόκρεμες περιέχουν εκχυλίσματα μέντας, δυόσμου κ.λπ., το οποίο σημαίνει ότι ενδέχεται η χρήση τους να ερεθίσει περισσότερο το έγκαυμα. Πώς θα το αντιμετωπίσεις; Ρίξε λίγο δροσερό νερό και έπειτα βάλε μια κορτιζονούχο αλοιφή για τα εγκαύματα ή κάποια που, εκτός από κορτιζόνη, περιέχει και αντιβίωση. 

3. Βάζεις ζεστές κομπρέσες όταν πονάει η κοιλιά σου: Αυτή η συνήθεια μπορεί όντως να σε ανακουφίσει. Όμως, στην περίπτωση που έχεις σκωληκοειδίτιδα, μπορεί να προκαλέσετε περιτονίτιδα, καθώς η ζέστη επιτείνει τη φλεγμονή. 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!