Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Πονοκέφαλος: αίτια

5 πράγματα που σου προκαλούν πονοκέφαλο ...και πώς θα τα αντιμετωπίσεις ΤΩΡΑ! 


Μαρία Μυλωνά

Ο πονοκέφαλος μπορεί μεν να «απευθύνεται» και στα δύο φύλα, όμως στην πραγματικότητα έχει προτίμηση στο ωραίο φύλο. Ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που τον αντιμετωπίζουν συχνά; Διάβασε τις 5 πιο συνηθισμένες αιτίες που τον προκαλούν αλλά και πώς θα βάλεις τέλος

1. Η έμμηνος ρύση: Από τις πιο συνηθισμένες περιόδους που γυναίκες παραπονιούνται για ημικρανίες είναι αυτή που προηγείται της εμμηνόρροιας. Μπορεί, όμως, να εκδηλωθούν και κατά τη διάρκειά της. Η πιθανότερη αιτία των «καταμήνιων κεφαλαλγιών» είναι σύμφωνα με τους ειδικούς η απότομη πτώση των οιστρογόνων. Τα συμπτώματα εμφανίζονται κυρίως στην αρχή του κύκλου. Η πιο εύκολη λύση είναι να πάρεις ένα παυσίπονο, το οποίο θα σε ανακουφίσει και από τους πόνους της περιόδου.

2. Η ωορρηξία: Ορισμένες γυναίκες υποφέρουν από κρίσεις ημικρανίας τις ημέρες της ωορρηξίας, λόγω της πτώσης των επιπέδων των οιστρογόνων. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, πάρε ένα απλό παυσίπονο ή συμβουλεύσου το γιατρό σου.

3. Το άρωμα: Ακόμα και το άρωμά σου  μπορεί να ευθύνεται για τα συμπτώματα πονοκεφάλων. Προσπάθησε λοιπόν να εντοπίσεις αν ο πονοκέφαλος ξεκινάει με το που το ψεκάζεις. Αν ναι, απόφυγε να το φορέσεις για κάποιες ημέρες. Σε περίπτωση που απαλλαγείς, είναι σαφές ότι θα πρέπει να το αλλάξεις.

4. Τα αντισυλληπτικά χάπια: Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών μπορεί να γίνει αιτία πονοκεφάλων. Αν σου προκαλούν αυτή την παρενέργεια, ενημέρωσε το γιατρό σου. Πιθανόν να σου τα αλλάξει και να ανακουφιστείς από τις κρίσεις. 

5. Η λοχεία: Σύμφωνα με έρευνες, και αυτή την περίοδο εκδηλώνονται πονοκέφαλοι, εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών (ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο). Επειδή όμως απαγορεύεται να πάρεις φάρμακα κατά την εγκυμοσύνη, μια εναλλακτική λύση είναι να ρίξεις λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σου κι έπειτα να απομονωθείς σε ένα ήσυχο, σκοτεινό δωμάτιο. Σε κάθε περίπτωση, λόγω της ιδιαιτερότητας της συγκεκριμένης περιόδου, η καλύτερη λύση είναι να μιλήσεις με το γιατρό σου. 

 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...