Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

3 πράγματα που "κολλάς" να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου

Βγάζουμε εμείς το... φίδι από την τρύπα για σένα!


Μαρία Μυλωνά

Έχω αιμορροΐδες. Μπορώ να κάνω πρωκτικό σεξ;

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι καθαρά προσωπική σου υπόθεση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η ενημέρωση για κάθε μια από αυτές δεν είναι απαραίτητη. Οι αιμορροΐδες είναι πάθηση του πρωκτικού δακτυλίου κι έχει ποικίλες αιτίες. Η εργασία, ο τρόπος ζωής και διατροφής, οι εγκυμοσύνες, η δυσκοιλιότητα είναι μερικοί από τους επιβαρυντικούς παράγοντες. Η πάθηση περνά περιόδους υφέσεων και εξάρσεων. Στις δεύτερες, η σεξουαλική επαφή γίνεται ιδιαίτερα επώδυνη. Σύμφωνα με τον γιατρό, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλό ν’ αποφεύγεις το πρωκτικό σεξ, γιατί εκτός από επώδυνο εμπεριέχει και τον κίνδυνο επικείμενης αιμορραγίας.

Μυρίζει δυσάρεστα η ευαίσθητη περιοχή μου. Γιατί;

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο, σε όλες τις ηλικίες της γυναίκας  και ιδιαίτερα στην αναπαραγωγική, ο κόλπος και ο τράχηλος της μήτρας έχουν αποικισθεί από μια σειρά μικροβίων. Οποιαδήποτε μεταβολή της ισορροπίας των μικροβίων αυτών έχει ως αποτέλεσμα την φλεγμονή της περιοχής, με σύμπτωμα εκτός των άλλων, την αυξημένη δύσοσμη κολπική έκκριση. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να γίνει καλλιέργεια κολποτραχηλικού εκκρίματος ώστε να εντοπιστεί το παθογόνο αίτιο και έπειτα να ακολουθήσετε την κατάλληλη θεραπεία. Για αυτό καλό είναι να μην καταφεύγεις σε απλές πλύσεις με αντισηπτικά για να μειώσεις τη δυσάρεστη οσμή. Ανακάλυψε την αιτία ρωτώντας πάντα τον γυναικολόγο σου.

Έχω κάνει άμβλωση. Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία μου; 

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Δεδομένου ότι ένα σωστό και πλήρες γυναικολογικό ιστορικό είναι το κλειδί σε κάθε διάγνωση, η αναφορά μιας τέτοιας επέμβασης στο γιατρό σου είναι απαραίτητη. Προκειμένου η διάγνωση να γίνει σωστά, αλλά και πολλά προβλήματα ν’ αντιμετωπιστούν, ο γιατρός σου θα πρέπει να είναι ενήμερος για όλα. Προβλήματα όπως ανώμαλη αιμορραγία κατά την έμμηνο ρύση, πόνος στο υπογάστριο, κολπική υπερέκκριση και υπογονιμότητα θα μπορούσαν να επιλυθούν αν ο γιατρός είναι ενήμερος για τον αριθμό των εγκυμοσύνων, πρόωρους τοκετών, των αποβολών, των αμβλώσεων, των εξωμήτριων κυήσεων ή ακόμα και για την εβδομάδα της κυήσεως οπότε αυτές συνέβησαν. Έτσι, μπορούν να εξηγηθούν πολλές καταστάσεις που βαρύνουν το ιατρικό ιστορικό, όπως: ύπαρξη ενδομήτριων συμφύσεων, ανεπάρκεια τραχηλικού στομίου, αλλά και φλεγμονές τραχήλου, σαλπιγγών και μήτρας και να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα.

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας