3 πράγματα που "κολλάς" να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου - AllYou.gr

Search

3 πράγματα που "κολλάς" να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου

Βγάζουμε εμείς το... φίδι από την τρύπα για σένα!

> ΥΓΕΙΑ ::
21 Οκτωβρίου 2015

Έχω αιμορροΐδες. Μπορώ να κάνω πρωκτικό σεξ;

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι καθαρά προσωπική σου υπόθεση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η ενημέρωση για κάθε μια από αυτές δεν είναι απαραίτητη. Οι αιμορροΐδες είναι πάθηση του πρωκτικού δακτυλίου κι έχει ποικίλες αιτίες. Η εργασία, ο τρόπος ζωής και διατροφής, οι εγκυμοσύνες, η δυσκοιλιότητα είναι μερικοί από τους επιβαρυντικούς παράγοντες. Η πάθηση περνά περιόδους υφέσεων και εξάρσεων. Στις δεύτερες, η σεξουαλική επαφή γίνεται ιδιαίτερα επώδυνη. Σύμφωνα με τον γιατρό, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλό ν’ αποφεύγεις το πρωκτικό σεξ, γιατί εκτός από επώδυνο εμπεριέχει και τον κίνδυνο επικείμενης αιμορραγίας.

Μυρίζει δυσάρεστα η ευαίσθητη περιοχή μου. Γιατί;

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο, σε όλες τις ηλικίες της γυναίκας  και ιδιαίτερα στην αναπαραγωγική, ο κόλπος και ο τράχηλος της μήτρας έχουν αποικισθεί από μια σειρά μικροβίων. Οποιαδήποτε μεταβολή της ισορροπίας των μικροβίων αυτών έχει ως αποτέλεσμα την φλεγμονή της περιοχής, με σύμπτωμα εκτός των άλλων, την αυξημένη δύσοσμη κολπική έκκριση. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να γίνει καλλιέργεια κολποτραχηλικού εκκρίματος ώστε να εντοπιστεί το παθογόνο αίτιο και έπειτα να ακολουθήσετε την κατάλληλη θεραπεία. Για αυτό καλό είναι να μην καταφεύγεις σε απλές πλύσεις με αντισηπτικά για να μειώσεις τη δυσάρεστη οσμή. Ανακάλυψε την αιτία ρωτώντας πάντα τον γυναικολόγο σου.

Έχω κάνει άμβλωση. Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην υγεία μου; 

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Δεδομένου ότι ένα σωστό και πλήρες γυναικολογικό ιστορικό είναι το κλειδί σε κάθε διάγνωση, η αναφορά μιας τέτοιας επέμβασης στο γιατρό σου είναι απαραίτητη. Προκειμένου η διάγνωση να γίνει σωστά, αλλά και πολλά προβλήματα ν’ αντιμετωπιστούν, ο γιατρός σου θα πρέπει να είναι ενήμερος για όλα. Προβλήματα όπως ανώμαλη αιμορραγία κατά την έμμηνο ρύση, πόνος στο υπογάστριο, κολπική υπερέκκριση και υπογονιμότητα θα μπορούσαν να επιλυθούν αν ο γιατρός είναι ενήμερος για τον αριθμό των εγκυμοσύνων, πρόωρους τοκετών, των αποβολών, των αμβλώσεων, των εξωμήτριων κυήσεων ή ακόμα και για την εβδομάδα της κυήσεως οπότε αυτές συνέβησαν. Έτσι, μπορούν να εξηγηθούν πολλές καταστάσεις που βαρύνουν το ιατρικό ιστορικό, όπως: ύπαρξη ενδομήτριων συμφύσεων, ανεπάρκεια τραχηλικού στομίου, αλλά και φλεγμονές τραχήλου, σαλπιγγών και μήτρας και να ληφθούν και τα απαραίτητα μέτρα.

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Το απίστευτο μυστικό που αποκαλύπτει ο τρόπος που φιλάς

Καναδοί επιστήμονες τονίζουν ότι το φιλί σου βγάζει στο φως τα πραγματικά συναισθήματά σου για κάποιον.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Είναι πιο υγιεινά τα light αναψυκτικά;

Τι διαπίστωσε μιαν ένα έρευνα σχετικά με την κατανάλωση αναψυκτικών και την εμφάνιση διαβήτη.
ΕΓΩ

Ένας σοβαρός λόγος να μη κάθεσαι παραπάνω ώρες στη δουλειά

Φυσικά το αφεντικό σου εκτιμάει ότι κλείνεις τελευταία την πόρτα του γραφείου, αλλά πρέπει να αλλάξεις τακτική.
ΜΟΔΑ

Το total black look που θα θέλεις να φορέσεις τώρα

Θες να αντιγράψεις το πιο κομψό outfit της fashion blogger Sara Donaldson; Σε καταλαβαίνουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 υλικά για να κάνεις γρήγορες και γευστικές σούπες

Τώρα που ο καιρός κρυώνει, πες ναι στις σούπες! Δε χρειάζεσαι πολύ χρόνο για να τις ετοιμάσεις.
ΠΑΙΔΙ

Η θεατρική παράσταση για το bullying που πρέπει να δει κάθε παιδί

Η οικογενειακή κωμδιά «ΟΛΟγυρα, ΟΛΟτελα, ΟΛΟιδιοι» ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Άνεσις.