ΑΥΤΕΣ είναι οι 4 πιο... υγιεινές μυρωδιές - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΕΣ είναι οι 4 πιο... υγιεινές μυρωδιές

Με τη δύναμη της αρωματοθεραπείας! 

> ΥΓΕΙΑ ::
01 Νοεμβρίου 2015

1. Ανακουφίσου από τους πόνους περιόδου

Το 2006 πραγματοποιήθηκε στην Κορέα μια έρευνα σε γυναίκες που υπέφεραν από έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης. Αυτές οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Οι γυναίκες της μιας ομάδας υποβάλλονταν καθημερινά σε 15λεπτο μασάζ στην κοιλιακή χώρα με αιθέρια έλαια, μία εβδομάδα πριν από την περίοδό τους. Αυτές της δεύτερης ομάδας επίσης υποβάλλονταν σε μασάζ την ίδια χρονική περίοδο, αλλά με άρωμα. Στην τρίτη ομάδα δεν εφαρμόστηκε κανενός είδους θεραπεία. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην αρωματοθεραπεία δήλωσαν ότι οι πόνοι τους μειώθηκαν στο μισό. 

Δοκιμάσέ το: Πρόσθεσε 2 σταγόνες λάδι λεβάντας, μία σταγόνα λάδι μέντας και μία σταγόνα αιθέριο έλαιο τριανταφυλλιάς σε λάδι αμυγδάλου και κάνε μασάζ στην κοιλιά σας μία φορά την ημέρα, μία εβδομάδα πριν από την περίοδό σου.

2. Βελτίωσε τις σωματικές επιδόσεις σου

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Wheeling, το άρωμα δυόσμου έδωσε στους φοιτητές που θα συμμετείχαν σε αγώνα μπάσκετ περισσότερη όρεξη, ενέργεια, ταχύτητα και αυτοπεποίθηση. 

Δοκιμάσέ το: Όταν νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν, για να αυξήσεις τις σωματικές επιδόσεις σου βάλε σε ένα μαντιλάκι μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο δυόσμου και μύρισέ το. Εναλλακτικά, βάλε μερικές σταγόνες σε συσκευή διάχυσης αιθέριων ελαίων. 

3. Ανέβασε τη λίμπιντό σου

Έχει διαπιστωθεί ότι η μυρωδιά από το αγγούρι, τη γλυκόριζα και την πούδρα για τα μωρά ανεβάζουν την ερωτική διάθεση των γυναικών, αυξάνοντας κατά 13% τη ροή αίματος στον κόλπο τους. Η κολοκυθόπιτα και η λεβάντα επίσης αυξάνουν τη ροή αίματος κατά 11%. 

Δοκιμάσέ το: Φτιάξε ένα ρομαντικό δείπνο και σέρβιρε... κολοκυθόπιτα ή μύρισε παιδική πούδρα. 

4. Βελτίωσε τον ύπνο σου

Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γέμιζαν τα μαξιλάρια τους με φύλλα λεβάντας, και αυτό ήταν κάθε άλλο παρά τυχαίο. Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες σε άντρες και γυναίκες, η λεβάντα αυξάνει τη διάρκεια του βαθύ ύπνου. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες στην Κορέα και την Αγγλία η λεβάντα μπορεί να συμβάλει και στην καταπολέμηση ήπιων μορφών αϋπνίας.

Δοκιμάσέ το: Ψέκασε το πάνω μέρος του κρεβατιού σου με άρωμα λεβάντας λίγο πριν πέσεις για ύπνο. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!