Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

ΑΥΤΕΣ είναι οι 4 πιο... υγιεινές μυρωδιές

Με τη δύναμη της αρωματοθεραπείας! 


Μαρία Μυλωνά

1. Ανακουφίσου από τους πόνους περιόδου

Το 2006 πραγματοποιήθηκε στην Κορέα μια έρευνα σε γυναίκες που υπέφεραν από έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης. Αυτές οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Οι γυναίκες της μιας ομάδας υποβάλλονταν καθημερινά σε 15λεπτο μασάζ στην κοιλιακή χώρα με αιθέρια έλαια, μία εβδομάδα πριν από την περίοδό τους. Αυτές της δεύτερης ομάδας επίσης υποβάλλονταν σε μασάζ την ίδια χρονική περίοδο, αλλά με άρωμα. Στην τρίτη ομάδα δεν εφαρμόστηκε κανενός είδους θεραπεία. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην αρωματοθεραπεία δήλωσαν ότι οι πόνοι τους μειώθηκαν στο μισό. 

Δοκιμάσέ το: Πρόσθεσε 2 σταγόνες λάδι λεβάντας, μία σταγόνα λάδι μέντας και μία σταγόνα αιθέριο έλαιο τριανταφυλλιάς σε λάδι αμυγδάλου και κάνε μασάζ στην κοιλιά σας μία φορά την ημέρα, μία εβδομάδα πριν από την περίοδό σου.

2. Βελτίωσε τις σωματικές επιδόσεις σου

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Wheeling, το άρωμα δυόσμου έδωσε στους φοιτητές που θα συμμετείχαν σε αγώνα μπάσκετ περισσότερη όρεξη, ενέργεια, ταχύτητα και αυτοπεποίθηση. 

Δοκιμάσέ το: Όταν νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν, για να αυξήσεις τις σωματικές επιδόσεις σου βάλε σε ένα μαντιλάκι μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο δυόσμου και μύρισέ το. Εναλλακτικά, βάλε μερικές σταγόνες σε συσκευή διάχυσης αιθέριων ελαίων. 

3. Ανέβασε τη λίμπιντό σου

Έχει διαπιστωθεί ότι η μυρωδιά από το αγγούρι, τη γλυκόριζα και την πούδρα για τα μωρά ανεβάζουν την ερωτική διάθεση των γυναικών, αυξάνοντας κατά 13% τη ροή αίματος στον κόλπο τους. Η κολοκυθόπιτα και η λεβάντα επίσης αυξάνουν τη ροή αίματος κατά 11%. 

Δοκιμάσέ το: Φτιάξε ένα ρομαντικό δείπνο και σέρβιρε... κολοκυθόπιτα ή μύρισε παιδική πούδρα. 

4. Βελτίωσε τον ύπνο σου

Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γέμιζαν τα μαξιλάρια τους με φύλλα λεβάντας, και αυτό ήταν κάθε άλλο παρά τυχαίο. Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες σε άντρες και γυναίκες, η λεβάντα αυξάνει τη διάρκεια του βαθύ ύπνου. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες στην Κορέα και την Αγγλία η λεβάντα μπορεί να συμβάλει και στην καταπολέμηση ήπιων μορφών αϋπνίας.

Δοκιμάσέ το: Ψέκασε το πάνω μέρος του κρεβατιού σου με άρωμα λεβάντας λίγο πριν πέσεις για ύπνο. 

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.