Πάσχεις από αρθρίτιδα; ΑΥΤΕΣ οι 3 τροφές κάνουν θαύματα - AllYou.gr

Search

Πάσχεις από αρθρίτιδα; ΑΥΤΕΣ οι 3 τροφές κάνουν θαύματα

ΤΕΛΟΣ στον πόνο! 

> ΥΓΕΙΑ ::
03 Νοεμβρίου 2015

Η ιατρική αντιμετώπιση του πόνου συνήθως αρχίζει με αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Η διατροφική, με αντιφλεγμονώδεις τροφές. Ποια είναι τα σούπερ θρεπτικά συστατικά που θα σε ανακουφίσουν από τον πόνο; 

1. Αντιοξειδωτικά: Βιταμίνη C, Σελήνιο, Καροτένια 

Και τα τρία αυτά σημαντικά θρεπτικά συστατικά προστατεύουν από την αρθρίτιδα, επιβραδύνουν την εξέλιξή της και ανακουφίζουν από τον πόνο.

2. Επιγαλλοκατεχίνη 

Η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG) υπάρχει κυρίως στο πράσινο τσάι. Μελέτες έδειξαν ότι σταματά την παραγωγή φλεγμονωδών ουσιών στο σώμα, ανάμεσά τους και εκείνων που εμπλέκονται στην αρθρίτιδα. Το πράσινο τσάι περιέχει επίσης και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες, τις κατεχίνες, που αποτρέπουν τη φθορά του χόνδρου με αποτέλεσμα οι αρθρώσεις να διατηρούνται υγιείς για μεγαλύτερο διάστημα.

3. Τζίντζερ  

Γνωστό και ως πιπερόριζα, αυτό το μπαχαρικό περιέχει χημικές ουσίες που έχουν παρόμοια δράση με κάποια αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Όμως, το τζίντζερ μπορεί επίσης να δράσει ως ισχυρό αντιπηκτικό. Γι' αυτό, αν παίρνεις φάρμακα, συμβουλέψου το γιατρό σου για να ελέγχει και ενδεχομένως να τροποποιήσει τη δοσολογία, σε περίπτωση που καταναλώνεις τροφές και ποτά καρυκευμένα με τζίντζερ.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!