Έχεις ταχυκαρδίες; Μάθε πότε ΠΡΕΠΕΙ να ανησυχήσεις - AllYou.gr

Search

Έχεις ταχυκαρδίες; Μάθε πότε ΠΡΕΠΕΙ να ανησυχήσεις

Προσοχή στα σημάδια! 

> ΥΓΕΙΑ ::
04 Δεκεμβρίου 2015

Ταχυκαρδία ονομάζονται οι γρήγοροι χτύποι της καρδιάς, όταν οι παλμοί της ξεπερνούν τους 100. Είναι όμως αυτό ασθένεια; Η ταχυκαρδία είναι ασθένεια, λένε οι ειδικοί, είναι όμως και η φυσιολογική απάντηση του οργανισμού σε κάποιες καταστάσεις. Για παράδειγμα, μετά από έντονη άσκηση ή τρέξιμο θα ήταν παθολογικό το να μην κάνετε ταχυκαρδία! Υπάρχουν βέβαια και παθολογικές καταστάσεις που προκαλούν ταχυκαρδίες τις οποίες θα πρέπει να ελέγξετε σε περίπτωση που τις εμφανίζετε συχνά.

Οι ταχυκαρδίες χωρίζονται σε υπερκοιλιακές, όταν το αίτιο και το ερέθισμα που τις προκαλεί είναι πάνω από τις κοιλίες της καρδιάς, δηλαδή στους κόλπους και κοιλιακές όταν οφείλονται στις κοιλίες. Μια ταχυκαρδία που κάνετε μετά από κόπωση είναι πάντα υπερκοιλιακή και προέρχεται από τη δραστηριοποίηση του φυσικού βηματοδότη της καρδιάς, δουλεύει η καρδιά δηλαδή πιο γρήγορα.

Πότε οι ταχυπαλμίες είναι φυσιολογικό φαινόμενο;

Μερικές φορές οι ταχυπαλμίες είναι απόλυτα δικαιολογημένες. Αν για παράδειγμα έχετε 39 πυρετό και 130 σφίξεις αυτό δεν είναι παθολογικό, αφού πρέπει ο οργανισμός να στείλει πολύ αίμα στο σώμα ώστε να φτάσει στο δέρμα και να μειώσει τη θερμοκρασία του. Τέλος, η ταχυκαρδία είναι φυσιολογική απάντηση του οργανισμού σε ένα ξάφνιασμα, τρόμο, φόβο ή θυμό. Εάν όμως σε κατάσταση ηρεμίας νιώθετε την καρδιά σας να χτυπά γρήγορα, καλό είναι να το συζητήσετε με το γιατρό σας.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!