Πρήζονται τα πόδια σου; Κάνε ΑΥΤΑ - AllYou.gr

Search

Πρήζονται τα πόδια σου; Κάνε ΑΥΤΑ

Ανακούφιση, βήμα βήμα!

> ΥΓΕΙΑ ::
04 Δεκεμβρίου 2015
Συντάκτης : Μαρία Μυλωνά

1. Προσπαθήστε να μην είναι τα πόδια σας “κρεμασμένα” στη διάρκεια της ημέρας. Αν εργάζεστε σε γραφείο κάθε μισή ώρα να σηκώνεστε και να κάνετε μερικά βήματα και όποτε μπορείτε ξεκουράστε τα πόδια σας ανεβάζοντάς τα ψηλά, π.χ. σε ένα χαμηλό σκαμνάκι που θα φέρετε ειδικά γι’ αυτό το σκοπό.

2. Φροντίστε τα παπούτσια σας να είναι άνετα και να μην έχουν λουριά που θα σας σφίγγουν. Αν νιώθετε καλύτερα με τα φλατ, προτιμήστε τα αν και το λίγο τακούνι, 2-4 εκατοστά είναι το ιδανικό για την φυσιολογία του σώματος.

3. Αποφύγετε, επίσης, τα στενά παντελόνια.

4. Όταν γυρίζετε στο σπίτι, ξαπλώνετε και βάζετε τα πόδια σας ψηλά, κατά προτίμηση πάνω στον τοίχο (που είναι και δροσερός!) ώστε το ξαπλωμένο σώμα και τα πόδια σας να σχηματίζουν μια ανοιχτή γωνία.

5. Όταν κάνετε ντους, κάνετε “μασάζ” στις γάμπες σας με το νερό. Εναλλάσσετε χλιαρό και πιο δροσερό νερό και κάνετε με το τηλέφωνο του ντους ανοδικές και καθοδικές κινήσεις.

6. Ανακουφίστε τα πόδια σας με κρέμα ή τζελ με δροσιστική και αποσυμφορητική δράση. Ιδανική επιλογή ανάμεσα στα συστατικά τους είναι η μέντα.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!