Κάτι τρέχει με τη μύτη σου; Βάλε ΤΕΛΟΣ στην καταρροή με 3 φυσικές θεραπείες! - AllYou.gr

Search

Κάτι τρέχει με τη μύτη σου; Βάλε ΤΕΛΟΣ στην καταρροή με 3 φυσικές θεραπείες!

Σήμερα βουλώνουμε... μύτες!

> ΥΓΕΙΑ ::
29 Δεκεμβρίου 2015
Συντάκτης : Φύλλις Νικολάου

Δε χρειάζεται καν να σου περιγράψουμε τα γνωστά και άκρως ενοχλητικά συμπτώματα της καταρροής. Όλα ξεκινούν από ένα αθώο φτέρνισμα και, στη συνέχεια, ως δια μαγείας, βρίσκεσαι να περνάς τη μέρα σου αγκαλιά με ένα πακέτο χαρτομάντηλα. Για να σε βοηθήσουμε να βάλεις τέρμα στο... κατοστάρι της μύτης σου, σου παρουσιάζουμε τρεις φυσικές και σούπερ αποτελεσματικές θεραπείες! 

1. Κάν΄το όπως τα κοάλα: Ο θαυματουργός ευκάλυπτος χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια για να γιατρέψει τις «βιαστικές» μύτες και το αιθέριο έλαιό του αναπτύσσει αντιβιοτική δράση κατά των μολύνσεων του αναπνευστικού συστήματος. Για να βγάλεις μύτη στο κρυολόγημα, φτιάξε ένα βάλσαμο... για εντριβή, ανακατεύοντας 15ml αιθέριο έλαιο μέντας, 15ml αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου, 15ml αιθέριο έλαιο πεύκου σε 500g βαζελίνης.

2. Πιπέρι... στη μύτη: Μπορεί το άρωμα του να «γαργαλάει» τη μύτη σου και να σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο «Αψού!», αλλά αν θες να σβήσεις από το λεξιλόγιό σου την «καταρροή», δεν έχεις παρά να της προσφέρεις αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού. Με ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, θα τονώσει το αναπνευστικό σου και θα κάνει τις βλέννες παρελθόν. Ρίξε 6-7 σταγόνες σε ένα μπολ με ζεστό νερό και κάνε εισπνοές για μερικά λεπτά, για να βάλεις την καταρροή στο παρελθόν.

3. Στείλε τη στα... θυμαράκια: Μπορεί συνήθως να νοστιμίζει τα φαγητά σου, αλλά το θυμάρι αποτελεί και ισχυρότατο όπλο ενάντια στην καταρροή. Κι αυτό γιατί έχει ισχυρή αντισηπτική και σπασμολυτική δράση, με αποτέλεσμα όχι μόνο να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του αναπνευστικού, αλλά να μειώνει και τις ρινικές εκκρίσεις. Βράσε 1 κ.γ. θυμάρι σε 1 φλ. νερό και κάνε γαργάρες με το (σε προειδοποιούμε, πικρό) νερό του. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!