Έχεις δυσπεψία; ΕΤΣΙ θα κάνεις γερό στομάχι - AllYou.gr

Search

Έχεις δυσπεψία; ΕΤΣΙ θα κάνεις γερό στομάχι

Χώνεψε το... φυσικά!

> ΥΓΕΙΑ ::
19 Ιανουαρίου 2016

Το γεύμα σου ήταν φανταστικό, αλλά τώρα νιώθεις ότι το στομάχι σου αντιδρά; Μπορεί η άμεση αντίδρασή σου να είναι να ψάξεις για ανακούφιση στο φαρμακείο της γειτονιάς σου. Τι γίνεται, όμως, όταν ο οργανισμός σου συνηθίσει σε αυτά και δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνος τους; Για να φτιάξεις γερό στομάχι, δοκίμασε τις παρακάτω 3 εναλλακτικές θεραπείες που θα σου προσφέρουν αντίδοτο στον πόνο!

1. Θα κάνουμε... stretching: Μπορεί να μη χωνεύεις τη γιόγκα, αλλά αυτή η μορφή άσκησης υπόσχεται να σε βοηθήσει να χωνέψεις. Δοκιμάσε, λοιπόν, το εξής: κάθισε στο πάτωμα με τα πόδια τεντωμένα μπροστά σου. Λύγισε το δεξί γόνατο και πέρνα το πάνω από το αριστερό πόδι, ενώ η δεξιά πατούσα βρίκεται έξω από τον αριστερό μηρό. Στη συνέχεια, λύγισε και αριστερό πόδι και φέρε την αριστερή πατούσα έξω από το δεξί μηρό. Πάρε βαθιά αναπνοή, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά. Εκπνέεις και περιστρέφεις τον κορμό σου προς στη δεξιά πλευρά, ενώ φέρνεις το δεξί αγκώνα πάνω από το δεξί πόδι και τον αριστερό πίσω από το σώμα σου για στήριξη. Κοίτα πίσω, πάνω από το δεξί σου ώμο, έχοντας τον κορμό όσο περισσότερο γυρισμένο μπορείς. Μείνε σε αυτή τη θέση για 1 λεπτό και, έπειτα, άλλαξε πλευρά.

2. Βόλτα στη λαχαναγορά: Το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα σπαράγγια, ο μάραθος, η κολοκύθα, οι αγκινάρες και οι μπανάνες περιέχουν προβιοτικά και διαθέτουν διουρητικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην (καλή) χώνεψη.

3. Ψήφισε μαύρο στο ψωμί: Το μαύρο ψωμί, και συγκεκριμένα το σίκαλης, έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζει από τα συμπτώματα της δυσπεψίας έως και 41% πιο άμεσα από τα φάρμακα. Πώς γίνεται αυτό; Το ψωμί σίκαλης είναι πλούσιο σε ίνες αραβινοξυλάνης, μια διαιτητική ίνα που απαντάται σε πολλά φυτικά  δημητριακά (π.χ. βρώμη, κριθάρι, σιτάρι). Ακολούθησε το allyou στο Instagram!