Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Γιατροσόφια για το κρυολόγημα: άμεση αντιμετώπιση

2 ροφήματα για άμεση αντιμετώπιση του κρυολογήματος


Φύλλις Νικολάου

Λίγο το κρύο των ημερών, λίγο αυτή η «δολοφονική» γρίπη που έχει ρίξει τους μισούς φίλους σου στο κρεβάτι για ημέρες, λίγο εκείνο το "γραντζουνισματάκι" που νιώθεις στο λαιμό σου, κι έχεις βρεθεί να αγκαλιά με τις βιταμίνες σου. Για να βοηθήσεις το ανοσοποιητικό σου να υψώσει γερές άμυνες κόντρα στο κρυολόγημα και τη γρίπη, μπορείς να το ρίξεις στην απόλαυση. Πώς; Με αυτά τα δύο ροφήματα (ή, αν θες, μαγικά φίλτρα ή... γιατροσόφια) που θα βρεις παρακάτω!

1. Πονάει ο λαιμός σου; Πιες ένα ζεστό ρόφημα με πορτοκάλι. Τι περιέχει; Πορτοκάλι για να στοκάρεις σε βιταμίνη C και να καταπολεμήσεις το κρυολόγημα, μέλι, η κατανάλωση του οποίου σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών Jahrom έχει ως αποτέλεσμα τη «λήξη» των ενοχλητικών συμπτωμάτων του κρυολογήματος 48 ολόκληρες ώρες νωρίτερα και γλυκάνισο, ο οποίος περιέχει σικιμικό οξύ, τη βασική πρόδρομη ένωση για την παραγωγή πολλών αντιγριπικών φαρμάκων. 

Πώς θα το φτιάξεις το γιατροσόφι: Ρίχνεις σε ένα κατσαρολάκι 1 φλ. χυμό πορτοκάλι, 1/8 φλ. νερό, 1/8 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη, 2 μοσχοκάρφια, 1 ξυλάκι κανέλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο και τα ζεσταίνεις μέχρι πάρουν μια βράση. Αποσύρεις το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνεις 2 κ.γ. μέλι και ανακατεύεις καλά.

2. Νιώθεις ότι ανεβάζεις πυρετό; Πιες κουρκουμά στην υγειά σου! Με ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, ο κουρκουμάς βοηθά τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τα κρυολογήματα, τον βήχα και τη γρίπη. Ταυτόχρονα, χάρη στην ουσία λιποπολυσακχαρίτη, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Συνδυασμένο δε με το επίσης πανίσχυρο κάρδαμο, το οποίο έχει ισχυρές αντιικές ιδιότητες, σίγουρα θα καρδαμώσεις!

Πώς θα το φτιάξεις το γιατροσόφι: Ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι 1 φλ. γάλα, 2 σπόρους κάρδαμο, 2 μοσχοκάρφια, 1 ξυλάκι κανέλα. Μόλις πάρουν μια βράση, αποσύρεις από τη φωτιά. Αφήνεις το γάλα να κρυώσει για 5 λεπτά, προτού προσθέσεις 1/2 κ.γ. κουρκουμά. Σουρώνεις το μείγμα σε μια κούπα και ετοιμάσου να κατατροπώσεις τη γρίπη!

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, αυτή η ρουτίνα θα σε βάλει για ύπνο

H ρουτίνα ύπνου ενός κλινικού ψυχολόγου μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ένα γεμάτο 8ωρο

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30