6 ΣΟΒΑΡΟΙ λόγοι για να πιάσεις... λεμόνι - AllYou.gr

Search

6 ΣΟΒΑΡΟΙ λόγοι για να πιάσεις... λεμόνι

Μην ξινίζεις!

> ΥΓΕΙΑ ::
11 Φεβρουαρίου 2016

Έχεις ακούσει εκείνο το περίφημο αγγλικό ρητό που λέει «Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα»; Πριν προλάβεις να μας πεις ότι το κρυφό του μήνυμα αποτελεί την επιτομή της αισιοδοξίας και της προσαρμοστικότητας, εμείς θέλουμε να σου πούμε να το πάρεις κυριολεκτικά και να ρίξεις το χυμό ενός λεμονιού σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό για να βρεις την υγειά σου. Πέρα από τη βιταμίνη C, το λεμόνι αποτελεί μία μικρή διατροφική έκπληξη, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά ενώ αποτελεί πανάκεια για (σχεδόν) πάσα νόσο! Τι κάνει συγκεκριμένα;

1. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες το καθιστούν πρωταγωνιστή στην καταπολέμηση διαφόρων ειδών καρκίνου, αλλά και στην προστασία της καρδιάς. 

2. Έχει ισχυρή αντιπυρετική δράση.

3. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει κάλιο, το οποίο είναι αποτελεσματικό για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.  

4. Το λεµόνι συνιστάται σε δίαιτες κατά της χοληστερόλης -και γενικά για την καλύτερη υγεία του κυκλοφορικού συστήµατος- αλλά και κατά της δυσκοιλιότητας.

5. Θεωρείται και ένα από τα αποτελεσματικότερα φυσικά αντιμικροβιακά για την καταπολέμηση διαφόρων ιών, λοιμώξεων και φλεγμονών. Κι αν ρωτήσεις τη γιαγιά σου, είμαστε βέβαιες ότι θα σου πει ότι στην εποχή της το χρησιμοποιούσαν για να ανακουφίσουν τα τσιμπήματα από έντομα.

6. Αδυνατίζει μιας και περιέχει πηκτίνη, μία διαλυτή ίνα που συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!