ΑΥΤΟ είναι το μυστικό που θα διατηρήσει υγιή την καρδιά σου - AllYou.gr

Search

ΑΥΤΟ είναι το μυστικό που θα διατηρήσει υγιή την καρδιά σου

Σήκω από τον καναπέ!

> ΥΓΕΙΑ ::
27 Φεβρουαρίου 2016

Εάν θέλετε να έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσετε μετά από καρδιακή προσβολή, ο δρ Michael Blaha οι οι συνεργάτες από το Κέντρο Ciccarone του Johns Hopkins για την Πρόληψη των Καρδιοπαθειών έχουν καλά νέα. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Mayo Clinic Proceedings, βρήκαν πως οι άνθρωποι που ήταν σε καλή φυσική κατάσταση πριν την πρώτη τους καρδιακή προσβολή είναι πιο πιθανό να επιβιώσουν συγκριτικά με εκείνους που δεν είχαν καλή φυσική κατάσταση.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα ηλεκτρονικά δεδομένα περισσοτέρων από 2.000 αντρών και γυναικών που έκαναν διάδρομο για να εκτιμήσουν τη φυσική τους κατάσταση. Οι άνθρωποι με την καλύτερη σωματική φόρμα ήταν 40% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν μετά την πρώτη τους καρδιακή προσβολή συγκριτικά με εκείνους με  χαμηλότερο βαθμό φυσικής κατάστασης. Επιπλέον, ένα τρίτο των ανθρώπων με την χειρότερη φυσική κατάσταση πέθανε μέσα σε ένα χρόνο μετά την καρδιακή προσβολή.

“Το σκεπτικό είναι πως αν είστε σε καλύτερη φόρμα στο επίπεδο αναφοράς, είναι πιο πιθανό να επιβιώσετε από μια προσβολή και να έχετε καλή έκβαση” εξηγεί ο Blaha. “Το εύρημα αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς”.

Τα ευρήματα είναι πράγματι σημαντικά καθώς είναι πολλοί οι άνθρωποι στις μέρες μας που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν πως κάνοντας μερικές θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν μειώνονται απλά οι πιθανότητες ενός σοβαρού καρδιαγγειακού νοσήματος, αλλά αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες επιβίωσης εάν τελικά αυτό προκύψει.

Εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιοπάθειας, υψηλή χοληστερόλη, καπνίζετε ή καπνίζατε στο παρελθόν, έχετε έντονο άγχος και θέλετε να ξέρετε πώς μπορείτε να αποτρέψετε και να επιβιώσετε από μια καρδιακή προσβολή, τότε η άσκηση θα πρέπει να γίνει μέρος της ζωής σας!

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Συντάκτης

Hot αυτή τη στιγμή!

FASHION TRENDS

5 τρόποι να συμπεριλάβεις το κέντημα στις εμφανίσεις σου

Τα κεντήματα δεν είναι μόνο για τις γιαγιάδες και να οι αποδείξεις!
BEAUTY TIPS

3 πολύτιμα hacks μακιγιάζ που είδαμε στο Pinterest

Η κοινωνική πλατφόρμα που λατρεύουμε, μας δείχνει πώς να κάνουμε το μακιγιάζ μας πιο γρήγορο!
ΣΧΕΣΕΙΣ

Ποιες μέρες του κύκλου σου σε βοηθούν να πεις αντίο στη single ζωή

Οι μέρες που είναι ευνοϊκές και αυτή που πρέπει οπωσδήποτε να μείνεις μακρυά από το αγόρι που σου αρέσει.
ΜΟΔΑ

Eυαισθητοποίησε για τον καρκίνο του μαστού μέσα από την εμφάνιση σου!

Μπορείς με ένα ντύσιμο ή αξεσουάρ, να θυμίσεις πόσο σημαντική είναι η πρόληψη.
DO IT YOURSELF

2 diy συνταγές για λαμπερά μαλλιά

Πώς να αποκτήσεις μεταξένια μαλλιά στο λεπτό!
ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνεις όταν το παιδί σου τα θέλει όλα "δικά του"

Το παιδί σου δε θέλει να μοιράζεται; Να πως πρέπει να συμπεριφερθείς.