Έχεις ομάδα αίματος 0; Από αυτές τις ασθένειες ΔΕΝ κινδυνεύεις - AllYou.gr

Search

Έχεις ομάδα αίματος 0; Από αυτές τις ασθένειες ΔΕΝ κινδυνεύεις

Εσύ, ανήκεις στους τυχερούς; 

> ΥΓΕΙΑ ::
11 Μαρτίου 2016

Αντίθετα με τις άλλες, η ομάδα αίματος Ο δεν περιέχει αντιγόνα, μια ουσία που προκαλεί την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού όταν αυτός δέχεται “επίθεση” από εισβολείς. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι με ομάδα Ο είναι πανδότες, ωστόσο μπορούν να πάρουν αίμα μόνο από τη δική τους ομάδα.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως η ομάδα αίματος έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας και θα μπορούσε να αποτρέψει διάφορες ασθένειες. Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν συμφωνούν όλοι στο θέμα. Σύμφωνα με ορισμένους, οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ασθένειες όπως έλκη ή προβλήματα με το θυρεοειδή. Αυτό συμβαίνει επειδή όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο διαθέτουν συνήθως χαμηλά επίπεδα ιωδίου και θυρεοειδικών ορμονών, ενώ έχουν επίσης χαμηλά επίπεδα οξύτητας στο στομάχι τους γι’ αυτό και πάσχουν λιγότερο συχνά από έλκος.

Επιπλέον, μια άλλη μελέτη απέδειξε πως οι άνθρωποι με ομάδα αίματος Ο έχουν μικρότερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προβολή. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι άνθρωποι με ομάδες Α, Β και ΑΒ διέθεταν ένα γονίδιο, το Adamts7, που αύξανε τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!