Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Τα 10 ΤOP μυστικά της μακροζωίας που πρέπει να ακολουθούμε ΟΛΕΣ οι γυναίκες

Κορίτσια, σήμερα (το) γιορτάζουμε! 


Μαρία Μυλωνά

Περπατήστε λίγο κάθε μέρα

Ο 123χρονος Carmelo Flores Laura, πιθανώς το αρχαιότερο ζωντανό πρόσωπο τεκμηριωμένα, λέει ότι οφείλει τη μακροζωία του στην τακτική άσκηση. «Περπατώ πολύ, αυτό είναι όλο. Βγαίνω έξω με τα ζώα,» είπε  στο Associated Press.

Μην κάνετε ότι δεν θέλετε να σας κάνουν

Η Susannah Mushatt Jones είναι η παλαιότερη κάτοικος της Νέας Υόρκης – που γιόρτασε τα 114α γενέθλιά της το περασμένο καλοκαίρι. Ποιο είναι το μυστικό της; Σύμφωνα με την ανιψιά της σε μια συνέντευξη με τον σταθμό PIX11, δήλωσε ότι η θεραπεία είναι να φέρεσαι στους άλλους όπως θέλεις να σου φέρονται. Το μόνο φάρμακο που χρειάζεται είναι ένα που ελέγχει την υψηλή πίεση του αίματος και όσο αφορά τη διατροφή της αποτελείται από παιδάκια, κοτόπουλο, φρούτα και λαχανικά.

Να είστε και λίγο εγωιστές

Ο Γκουρού των γυμναστηρίων Jack LaLanne, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών το 2011, γνώριζε τη σημασία του να φροντίζετε τον εαυτό σας. «εδώ είναι που έχω αναλάβει τη φροντίδα του πιο σημαντικού προσώπου στη ζωή μου. Του εαυτού μου.» αστειεύτηκε. «Η άσκηση είναι ο βασιλιάς. Η διατροφή είναι η βασίλισσα. Βάλτε τα μαζί και έχετε ένα βασίλειο.»

Ξεχάστε το ντελίβερι

Εδώ είναι ένας λόγος για να αρχίσετε το μαγείρεμα. Μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στη μελέτη «Δημόσια Υγεία και Διατροφή»  διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μαγειρεύουν στο σπίτι έως και πέντε φορές την εβδομάδα είχαν 47 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να είναι ακόμα ζωντανοί μετά από μια δεκαετία. Οι ερευνητές εξέτασαν 1.888 άνδρες και γυναίκες ηλικίας άνω των 65 ετών που ζούσαν στην Ταϊβάν.

Αρχίστε γιόγκα

Υπάρχουν κάποια εξαιρετικά οφέλη που θα σας κάνουν, να πέσετε στα πατώματα κάνοντας γιόγκα, συμπεριλαμβανομένων της  ανακούφισης από το άγχος,  την καλύτερη ισορροπία και την αυξημένη ευελιξία. Απλά ρωτήστε την εκπαιδευτή γιόγκα Τάο Porchon-Lynch, ο οποίος, στα 95 χρόνια του, πιστώνει την πρακτική για την μακρά, υγιή και ευτυχισμένη ζωή της.

Να είστε αισιόδοξοι

«Όταν άρχισα να δουλεύω με αιωνόβιους, σκέφτηκα ότι θα βρούμε ότι επέζησαν τόσο καιρό εν μέρει επειδή είχαν πείσμα,» δήλωσε ο συγγραφέας της σχετικής μελέτης Nir Barzilai, MD, του Albert Einstein College of Medicine. «Αλλά όταν αξιολογήσαμε τις προσωπικότητες αυτών των 243 αιωνόβιων, βρήκαμε ιδιότητες που αντικατοπτρίζουν σαφώς μια θετική στάση απέναντι στη ζωή. Οι περισσότεροι ήταν αισιόδοξοι και καλόβολοι.»

Αλλά όχι υπερβολικά αισιόδοξοι

Οι ηλικιωμένοι μπορεί να μην θέλετε να δείτε τα πάντα μέσα από ροζ γυαλιά: Μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που υπερεκτιμούν τη μελλοντική ευτυχία τους, έχουν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου και αναπηρίας, σε σύγκριση με τα άτομα που υποτιμούν ή να προβλέψει με ακρίβεια το μέλλον ικανοποίηση από τη ζωή. «Η απαισιοδοξία για το μέλλον μπορεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ζουν πιο προσεκτικά, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας,» είπε σε μια δήλωση,  η ερευνήτρια Frieder Lang, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ερλάνγκεν-Νυρεμβέργης στη Γερμανία.

Σταματήστε να τρώτε κρέας

Οι χορτοφάγοι μπορούν να έχουν  μέχρι και  12 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από τους συνομηλίκους τους που τρώνε κρέας, σύμφωνα με μελέτη του JAMA Internal Medicine που δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος. Η μελέτη συμπεριέλαβε 73.308 άνδρες και γυναίκες που δεν τρώνε κρέας για θρησκευτικούς λόγους.

Ώρα για γάμο

Οι παντρεμένοι είναι λιγότερο πιθανό να έχουν πρόωρο θάνατο σε σχέση με τους εργένηδες συνομηλίκους τους, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Duke Medical Center. Τα ευρήματα βασίστηκαν σε 4.800 άτομα που γεννήθηκαν στη δεκαετία του 1940.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

Έξυπνα tips για να προστατέψεις τα μάτια σου από τα αλλεργιογόνα

Τι να κάνεις για να αποφύγεις το τσούξιμο και τη δυσφορία αυτή την εποχή του χρόνου

ΥΓΕΙΑ

«Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια μέρα χαμένη»

Έλεγε ο Τσάρλι Τσάπλιν που σαν σήμερα γεννήθηκε – και σου θυμίζουμε τα οφέλη του να γελάς πιο συχνά

ΥΓΕΙΑ

Πώς να προστατέψεις την υγεία σου τις ημέρες με υψηλή περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα

Η έντονη περιεκτικότητα σκόνης στην ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσει μια σειρά από ενοχλήσεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου