Skip to main content

ΥΓΕΙΑ

Αυτός είναι ο ΠΙΟ διασκεδαστικός τρόπος για να αυξήσεις το... IQ σου

Κι όμως, γίνεται! 


Μαρία Μυλωνά

Την επόμενη φορά που το έτερον σας ήμισυ αρνηθεί να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί σας γιατί απλά δεν έχει διάθεση, δοκιμάστε να του αλλάξετε γνώμη λέγοντάς του ότι, η ερωτική πράξη μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να καλυτερεύσει τη νοημοσύνη!

Αν και μπορεί κανείς να το εκλάβει σαν ένα έξυπνο τέχνασμα για να κάνει πιο συχνά σεξ, οι ψυχολόγοι λένε ότι, η ερωτική πράξη μπορεί να ενισχύσει την ευφυΐα! Αυτή η άποψη έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες έρευνες που δείχνουν πως, ο έρωτας όχι μόνο βοηθάς τη μείωση των επιπέδων του άγχους, αλλά καίει και θερμίδες.

Η τελευταία από τις μελέτες, διαπίστωσε ότι η ερωτική πράξη αυξάνει σημαντικά τη δημιουργία νευρώνων που βρίσκονται μέσα στον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, περιοχή υπεύθυνη για το σχηματισμό της μακροπρόθεσμης μνήμης. Αντιθέτως, η παύση του σεξ, παρατηρήθηκε ότι οδηγεί σε πτώση της νοημοσύνης, όπως λένε οι ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Maryland.

“Ανακαλύψαμε ότι, ακόμα και όταν υπήρξε παραγωγή νέων νευρώνων, οι γνωστικές ικανότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του πειράματος, μειώθηκαν στα δείγματα που για μεγάλες χρονικές περιόδους έπαψαν να έχουν σεξουαλική δραστηριότητα”, σημείωσαν οι επιστήμονες.

Η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα πλημμυρίζει τα κύτταρα του εγκεφάλου με οξυγόνο, με τους νευρώνες –που είναι ένας εξειδικευμένος κυτταρικός κατά κάποιο τρόπο τύπος, ο οποίος συνθέτει βασικά δομικά στοιχεία του νευρικού συστήματος- να πολλαπλασιάζονται.

Περαιτέρω στοιχεία που υποστηρίζουν την ανακάλυψη της παραπάνω επιστημονικής ομάδας, προέρχονται από μια μελέτη του Πανεπιστημίου Konkuk της Νότιας Κορέας, όπου διαπιστώθηκε και εκεί πως το σεξ αυξάνει τις διανοητικές λειτουργίες.

Η σεξουαλική δραστηριότητα ρυθμίζει την δημιουργία νευρώνων στην περιοχή του ιππόκαμπου του εγκεφάλου, γεγονός που δρα ενάντια στις επιζήμιες λειτουργίες που προκαλούνται από ακραία πίεση.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr

Διαβάστε επίσης

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους

ΥΓΕΙΑ

Μπορεί ο θηλασμός να σας προστατεύσει από μελλοντική καρδιακή προσβολή;

Ο θηλασμός είναι πολύτιμος τόσο για την υγεία σας όσο και για το νεογέννητό σας. Αυτή η εκπληκτική αλήθεια συχνά μένει ανείπωτη.

ΥΓΕΙΑ

Γιατί η νηστεία είναι το καλύτερο εργαλείο αποτοξίνωσης για την υγεία σου

Ανεξάρτητα από το θρησκευτικό της υπόβαθρο, η νηστεία μπορεί να αποτελέσει ένα εκπληκτικό μέσο φροντίδας για την υγεία σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.