4 ενδείξεις ότι η τεστοστερόνη του συντρόφου σου είναι σε... ελεύθερη πτώση - AllYou.gr

Search

4 ενδείξεις ότι η τεστοστερόνη του συντρόφου σου είναι σε... ελεύθερη πτώση

Παρατήρησέ τον και θα το καταλάβεις! 

> ΥΓΕΙΑ ::
30 Μαρτίου 2016

Μια εξέταση αίματος είναι ο μόνος τρόπος να διαγνωστεί το χαμηλό επίπεδο τεστοστερόνης ή μια μείωση της βιοδιαθεσιμότητας της τεστοστερόνης στον οργανισμό σας. Ορισμένοι άντρας έχουν χαμηλότερα επίπεδα αυτής της ορμόνης από τα φυσιολογικά, χωρίς όμως να παρουσιάζουν συμπτώματα. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται θεραπεία. Σε άλλους, η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να προκαλεί αλλαγές και ενοχλήσεις στην καθημερινή ζωή.

Τι αλλαγές μπορεί να σας προκαλέσουν τα χαμηλά επίπεδα της τεστοστερόνης:

1. Αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία. Σε αυτές μπορεί να συμπεριλαμβάνονται στυτική δυσλειτουργία, μειωμένη ερωτική διάθεση, λιγότερες αυθόρμητες στύσεις -για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του ύπνου- και μειωμένη γονιμότητα. Μπορεί επίσης να μικρύνουν σε μέγεθος οι όρχεις.

2. Αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου. Μερικές φορές η χαμηλή τεστοστερόνη δημιουργεί διαταραχές ύπνου, όπως αϋπνία ή αυξημένη νύστα.

3. Σωματικές αλλαγές. Είναι πιθανό να παρατηρήσετε διάφορες σωματικές αλλαγές, ανάμεσά τους αυξημένο σωματικό λίπος, μειωμένο μυικό όγκο και δύναμη, και μειωμένη οστική πυκνότητα. Είναι επίσης πιθανό να παρατηρήσετε μια αυξημένη ευαισθησία ή πρήξιμο στο στήθος (γυναικομαστία) και απώλεια του τριχωτού του σώματος. 

4. Συναισθηματικές αλλαγές. Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να ωθήσουν σε λιγότερη διάθεση για δράση ή αυτοπεποίθηση. Μπορεί να προκαλέσουν θλίψη ή κατάθλιψη, δυσκολίες στη συγκέντρωση ή τη μνήμη.

Ωστόσο, για ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα μπορεί να ευθύνονται άλλοι παράγοντες όπως παρενέργειες από φάρμακα, προβλήματα με το θυρεοειδή, κατάθλιψη και μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Υπάρχουν, επίσης, καταστάσεις όπως η άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου που μπορεί να επηρεάζουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Μόλις αυτές οι καταστάσεις έχουν προσδιοριστεί και θεραπευτεί, θεωρητικά η τεστοστερόνη θα επιστρέψει στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Πηγή: http://www.iatrikanea.gr/Ακολούθησε το allyou στο Instagram!