ΕΤΣΙ θα κάνεις δυνατό μυαλό - AllYou.gr

Search

ΕΤΣΙ θα κάνεις δυνατό μυαλό

Η σωτηρία του μυαλού... κρύβεται στο φασκόμηλο.

> ΥΓΕΙΑ ::
16 Μαρτίου 2016

Τώρα τελευταία νιώθεις τη σκέψη σου θολή και παραπονιέσαι ότι ξεχνάς; Αν ναι, σου έχουμε καλά νέα, μιας και ο δρόμος για καθαρό και δυνατό μυαλό περνάει από την κουζίνα σου! Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, το φασκόμηλο ενισχύει τη μνήμη και την προσοχή μας.

Μάλιστα, σε πρόσφατο πείραμα του πανεπιστημίου Duke, στο οποίο χορηγήθηκε στους συμμετέχοντες λάδι φασκομηλιάς, αποδείχθηκε ότι οι τελευταίοι απομνημόνευαν καλύτερα και αντιμετώπιζαν τις καταστάσεις με πιο καθαρό μυαλό.

Παράλληλα, το φασκόμηλο φαίνεται μπορεί να βοηθήσει τους πάσχοντες από διάφορες νοητικές ασθένειες (όπως η νόσος Alzheimer) απενεργοποιώντας το ένζυμο ακετυλοχολινεστεράση, το οποίο παράγεται στο νευρικό σύστημα και στα ερυθροκύτταρα και αποικοδομεί συγκεκριμένους νευροδιαβιβαστές με τις υδρολυτικές ιδιότητές του. Τέλος, η συστηματική κατανάλωση φασκόμηλου βελτιώνει σημαντικά την προσοχή.

Για να δυναμώσεις τη σκέψη σου, απόλαυσε 1/4 κ.γ. φασκόμηλο σε σκόνη, 3-4 φορές την εβδομάδα. Πώς; Το φασκόμηλο δίνει άρωμα στα μαγειρευτά φαγητά, στα ψητά και τις σάλτσες. Μπορείς όμως να το απολαύσεις και σε μορφή αφεψήματος, βράζοντας 1 κ.γ. φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου σε ένα φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!