5 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πράγματα που προσπαθεί να σου πει το σώμα σου - AllYou.gr

Search

5 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πράγματα που προσπαθεί να σου πει το σώμα σου

Εκπέμπει SOS! 

> ΥΓΕΙΑ ::
21 Μαρτίου 2016

Αν μέχρι τώρα απέδιδες την ατονία σου και διάφορα άλλα περίεργα οργανικά συμπτώματα κι αλλαγές στον τρόπο που αντιδρά το κορμί σου στην κούραση και το χρόνιο στρες, μάλλον έχει έρθει η ώρα να το ξανασκεφτείς. Κι αυτό γιατί, αυτές οι μικρές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού σου ενδέχεται να συνδέονται με καταστάσεις όπως ο διαβήτης, η τσιμπημένη χοληστερόλη και η καρδιοπάθεια. Τα καλά νέα: το κορμί σου αφήνει σημάδια για να σε βοηθήσει να προλάβεις την εκδήλωσή τους. Τα καλύτερα; Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τα 5 πιο συνηθισμένα από αυτά για να προσέχεις και να έχεις... την υγειά σου!

1. «Πετάγονται» τα μάτια σου; Για τα μάτια του Πέπε Λε Πιού και όλων των Looney Tunes, αυτή η κατάσταση κρίνεται πέρα για πέρα φυσιολογική, για τα δικά σου όμως δεν είναι και τόσο. Η εξωφθαλμία ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη υπερθυρεοειδισμού (ασθένεια Grave). Εκτός του... εξώφθαλμου αυτού συμπτώματος, τα άτομα με υπερθυρεοειδισμό έχουν ακανόνιστο παλμό, έντονη εφίδρωση, χάνουν απότομα σωματικό βάρος και είναι αρκετά νευρικά.

2. Σαν να αραιώνουν τα φρύδια σου; Αν βλέπεις τα φρύδια σου να χάνουν αργά και σταθερά έδαφος –ειδικά προς το τελείωμά τους, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να σου μιλήσουμε για τον τεμπέλη θυρεοειδή σου ο οποίος φαίνεται να «βαριέται» να παράγει σημαντικές για τον οργανισμό σου ορμόνες. 

3. Χλωμή και πρησμένη γλώσσα; Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε (για) τη γλώσσα σου! Μια υγιής γλώσσα είναι ελαφρώς κόκκινη ή ροζ. Η ανησυχία ξεκινά όταν αυτή χάσει το χρώμα της, χλωμιάσει κι αρχίσει να πρήζεται. Αυτή η ξαφνική αλλαγή στην όψη της αποτελεί συχνά σημάδι διατροφικών ελλείψεων (βλ. χαμηλός σίδηρος, ανεπάρκεια φολλικού οξέως και βιταμίνης Β12). 

4. Το λαιμό σου... ζώνει τραχύ και σκούρο δέρμα; Αν τελευταία παρατηρείς δερματική δυσχρωμία στο λαιμό και τις μασχάλες σου, τότε ήρθε η ώρα να... πιάσεις τον διαβήτη. Κι αυτό γιατί η υπερβολική ποσότητα της ινσουλίνης στο αίμα μπορεί να προκαλέσει ακανόνιστο πολλαπλασιασμό των δερματικών κυττάρων, γεγονός που οδηγεί σε συσσώρευση των ιστών και της μελανίνης. Τι μπορείς να κάνεις; Τρέξε στον μικροβιολόγο -μια απλή εξέταση αίματος θα σου αποκαλύψει αν πρέπει να ανησυχείς ή όχι.

5. Βλέπεις μαλακά «σπυράκια» στα γόνατά και τους αγκώνες σου; Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για ακμή ή σπυράκια, ούτε για κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση στο νέο φυτικό body scrub σου. Αντίθετα, πρόκειται για ενδείξεις υψηλής χοληστερόλης. Μια επίσκεψη στο γιατρό θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση και να εξαφανίσεις αυτά τα σημάδια σε χρόνο dt!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!