Κι όμως τα γλυκά ΔΕΝ (τα) παχαίνουν! - AllYou.gr

Search

Κι όμως τα γλυκά ΔΕΝ (τα) παχαίνουν!

 Πριν αρχίσεις το πάρτι, διάβασε παρακάτω.

> ΥΓΕΙΑ ::
23 Αυγούστου 2016

Μπορεί να πήγες κάπως να χαρείς, αλλά δυστυχώς το καλό νέο δεν αφορά εσένα. Νέα επιστημονική μελέτη έρχεται να δώσει μια ανάσα στους μικρούς φίλους μας και γνωστούς λάτρεις της ζάχαρης, καθώς απενοχοποιεί τα γλυκά ως αιτία παιδικής παχυσαρκίας. 

Αμερικανοί ερευνητές από το Louisiana State University υποστηρίζουν ότι τα γλυκά, όταν καταναλώνονται τακτικά από παιδιά και εφήβους, όχι μόνο δεν παχαίνουν αλλά έχουν θετική επίδραση στο σωματικό τους βάρος!

Η έρευνα: Οι μελετητές παρακολούθησαν περισσότερα από 11.000 παιδιά και εφήβους, 2-18 ετών, για 5 χρόνια. Διαπίστωσαν πως τα παιδιά που συνήθιζαν να τρώνε γλυκά εμφάνιζαν έως και 22% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους εφήβους αγγίζει το 26%. Τα καλά νέα για τους μικρούς γλυκατζήδες δεν τελειώνουν εδώ: τα παιδιά και οι έφηβοι που κατανάλωναν γλυκά εμφάνιζαν χαμηλότερα επίπεδα της C αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP), η οποία συνδέεται με εγκεφαλικά και καρδιακά προβλήματα. 

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, οι επικεφαλής της έρευνας προειδοποιούν ότι τα γλυκά δεν πρέπει να αντικαταστήσουν τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα. Απαγόρευση τέλος, μεν, αλλά η κατανάλωση καλό είναι να γίνεται με μέτρο.Ακολούθησε το allyou στο Instagram!